Društvo

U Srbiji pretežno sunčano, ali hladnije vreme - maksimalna dnevna do 13°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2024

-

07:49

U Srbiji pretežno sunčano, ali hladnije vreme - maksimalna dnevna do 13°C
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Novo naoblačenje zahvatilo je u toku noći Srbiju. Osim kiše, na planinama je pala nova količina snega. Trenutno ga ima samo na Kopaoniku i njegova visina iznosi osam centimetara, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako je objasnila, vazdušni pritisak u prizemlju sada raste i oblaci zato napuštaju Srbiju. 

"Razvedravanje je u toku, ali još malo kiše u narednim satima može pasti na krajnjem jugu. Kiša će najduže padati na Kosovu i Metohiji. Veći deo dana, biće pretežno sunčan, vedar i suv", rekla je ona.

U narednim satima, dodaje, biće i prilično vetrovito. Duvaće pojačan do jak južni vetar, čiji će udari, na istoku zemlje, povremeno dostizati i 50 kilometara na čas.

"Kada je reč o temperaturi biće osetno niža nego juče. Sa oblacima se spustila i manja količina svežeg vazduha. Maksimalna temperatura kretaće se danas od 10 stepeni Celzijusa na severu, do 13 na istoku, dok će 11 biti u Beogradu", dodaje Ćirković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Od srede temperatura će biti u postepenom porastu, ali će ujuturu biti uslova za mraz naročito na krajnjem jugu naše zemlje.

"Mraz može biti zabeležen i u pojedinim delovima Banata kao i u Negotinskoj i Timočkoj Krajini, ali će njegov intezitet biti slabiji nego na jugu zemlje. Osetno otopljenje očekuje se u subotu, kada će biti i do 23 stepena u hladu", rekla je ona. 

Kako je objasnila, to će, između ostalog, biti i temperaturni vrhunac za ovu nedelju. Nakon toga, ponovo sledi zahlađenje i promena vremena sa kišom i pljuskovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija