Aktuelno

Velika akcija policije u selu Luka kod Banjskog polja: Pretraživan i salaš koji pripada dedi jednog od osumnjičenih

Komentari

Autor: Eurnews Srbija, Tanjug

04/04/2024

-

16:47

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Boru se nastavlja potraga za telom devojčice Danke Ilić, a teren se pretražuje i u jednom od dva sela iz kojeg su osumnjičeni za njeno ubistvo.

Bageri nastavljaju da pretražuju deponiju, iako se, kako je rekao i ministar policije Bratislav Gašić, sumnja na to da je jedan od osumnjičenih, u međuvremenu prebacio telo na drugu lokaciju kako bi zavarao tragove, javlja reporterka Euronews Srbija.

Reč je o selu Luka koje se nalazi nedaleko od Banjskog polja, a kako javlja reporter, tamo je velika akcija policije i veliki broj pripadnika žandarmerije pretražuje teren.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Iako se pojavila informacija da je dvogodišnja devojčica davala znakove života kada su je, kako se sumnja udarili autom, to je nemoguće utvrditi dok se ne nađe telo i izvrši obdukcija. 

Takođe pretražen je i salaš koji pripada dedi jednog od osumnjičenih, a žandarmerija se nakon pretrage terena u selu Luke povukla oko 18.30.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, građani Bora okupljaju se ispred Doma kulture u tom gradu, gde pale sveće i donose cveće za devojčicu za koju je posle 10 dana istrage danas utvrđeno da je ubijena.

Tragično završena potraga

Potraga za devojčicom Dankom Ilić je tragično zaršena. Zločin je potresao celu Srbiju, rekao je ministar Bratislav Gašić u obraćanju javnosti.

Pripadnici MUP-a su nakon opsežne akcije uhapsili S. J. i D. D., zaposlene u JKP "Vodovod" Bor, osumnjičene da su automobilom udarili i ubili Danku i telo bacili na deponiju, rekao je Gašić.

Zločin su priznali i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas, na posebnoj sednici Vlade Srbije, saopštio da je policija uhapsila dva lica osumnjičena da su ubila Danku Ilić, za kojom se tragalo više od 10 dana.

Euronews Srbija

MUP je saopštio da su dvojica osumnjičenih u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je pre deset dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Prvi put u Srbiji je pokrenut sistem "Pronađi me".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija