Aktuelno

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić određen pritvor, policija pretražuje jamu duboku 70 metara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2024

-

16:16

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić određen pritvor, policija pretražuje jamu duboku 70 metara
Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić određen pritvor, policija pretražuje jamu duboku 70 metara - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, R.D. određen je pritvor u trajanju do 30 dana, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

On je u popodnevnim časovima, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru doveden sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ

Osumnjičeni se branio ćutanjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.  

Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je odredjivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred ovim tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku. 

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnječenim je odredjen pritvor u trajanju do 30 dana.

Naređena obdukcija preminulog u zatvoru

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je takođe da je donelo naredbu za obdukciju D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru. 

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti sada pokojnog D.D., saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja pretražili su do sada pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a u toku je i nastavak pretrage jame iznad kanjona, duboke 70 metara.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje, pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno, saopštio je MUP.

Osim ove lokacije, pripadnici MUP-a izvršili su pretragu korita Zlotske reke.

Opsežna pretraga terena u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala se nastavlja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili J. S. i D. D., zbog sumnje da su ubili devojčicu.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija