Aktuelno

Slučaj rudnika "Soko": VJT odbacilo prigovor advokata porodica poginulih rudara, on najavljuje novu krivičnu prijavu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/04/2024

-

15:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je prigovor advokata Bratislava Stojanovića, zastupnika porodica stradalih rudara, na rešenje Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, čime je stavljena tačka na slučaj nesreće u kojoj je stradalo 14 rudara.

Stojanović kaže da je odluka da je uzrok viša sila i da nema odgovornih, sramna, a porodice poginulih najaviljuju novu krivičnu prijavu i pokretanje postupka za nadoknadu štete, kao i obraćanje Ustavnom sudu Srbije.

"Želim da saopštim da su porodice ostale jedinstvene. Ja sam i dalje njihov ponumoćnik, svih pravnih sledbenika osam smrtno stradalih rudara. U njihovo ime ću da podnesem krivičnu prijavu, gde ćemo obuhvatiti i dispečera, pored svih lica koja su bila prijavljena u ranije pokrenutim krivičnim prijavama od strane resornog ministarstva, s tim što ćemo pre toga angažovati i Komisiju pri Rudarsko-geološkom fakultetu Federacije BiH. Da ta komisija objektivno i nepristrasno izveštači da li su postojali uslovi za evakuaciju rudara", rekao je advokat. 

Komentari (0)

Srbija