Aktuelno

Kamion naleteo na teretni voz: Udes na putnom prelazu kod Sremske Mitrovice, tri osobe povređene

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2024

-

23:24

Kamion naleteo na teretni voz: Udes na putnom prelazu kod Sremske Mitrovice, tri osobe povređene
Kamion naleteo na teretni voz: Udes na putnom prelazu kod Sremske Mitrovice, tri osobe povređene - Copyright Infrastruktura železnice Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe su povređene kada je danas u 17.22 na putnom prelazu između stanica Sremska Mitrovica i Martinci, koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znakovima na putu, kamion naleteo na teretni voz, koji je prevozio dizel gorivo i u svom sastavu je imao 19 vagona, saopšteno je večeras iz Infrastrukture železnice Srbije.

U trenutku nezgode, uređaji na putnom prelazu bili su ispravni i uredno su funkcionisali, a polubranici su bili spušteni, navodi se u saopštenju.

Prema izveštajima železničkih stručnih službi, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona na putnom prelazu najpre zaobilazio kolonu koja je čekala ispred spuštene rampe, a zatim je kamion polomio rampu i udario u zadnji deo teretnog voza.

U sudaru  su oštećene sedamnaesta, osamnaesta i devetnaesta cisterna iz sastava teretnog voza, ali iz cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude, imovinu ili životnu sredinu. O nezgodi su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć.

Dodaje se da Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuju signalizacija i saobraćajni znakovi, a naročito da vozači drumskih vozila ne lome spuštene branike i da ih ne zaobilaze, već da stanu i čekaju kada su rampe spuštene.

Samo poštovanjem propisa, kako se ističe, mogu da se spreče nesreće na putnim prelazima i sačuvaju ljudski životi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija