Aktuelno

Oglasilo se Tužilaštvo u Vranju: Uzrok smrti porodilje ruptura materice, moguće nesavesno postupanje lekara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2024

-

08:15

Oglasilo se Tužilaštvo u Vranju: Uzrok smrti porodilje ruptura materice, moguće nesavesno postupanje lekara
Oglasilo se Tužilaštvo u Vranju: Uzrok smrti porodilje ruptura materice, moguće nesavesno postupanje lekara - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da je Osnovno javno tužilaštvo nadležno za Teško delo protiv zdravlja ljudi. 

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, navodi se u saopštenju VJT.

Kako je saopšteno, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt  M. A.

"Dana 24.4.2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju  dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju", saopštilo je VJT u Vranju.

Imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, Više javno tužilaštvo će, kako je saopšteno, predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o  nehatnom izvršenju krivičnog dela Nesavesno pružanje lekarske pomoći , koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao Teško delo protiv zdravlja ljudi,  za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija