Aktuelno

Otac mladića pretučenog na Kosovu za Euronews Srbija: "Nije dobro. Upropastili su dete"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2021

-

19:35

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesettrogodišnji Nikola Perić kojeg je grupa Albanaca sinoć pretukla u selu Zebinci kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji, još uvek se nalazi u bolnici u Gnjilanu gde svaki bolnički dan mora da plati 15 evra, rekao je u razgovoru za Euronews Srbija njegov otac Slobodan Perić.

"Dečko je čuvao krave, a oni su se tu parkirali i pitali ga nešto na albanskom. Kada im je rekao da ih ne razume, oborili su ga i tukli. Sreća, pa su brat i bratanac dotrčali, inače bi ga ubili", kaže Slobodan.

Nikola ima teže povrede lica, krvarenje iz nosa, frakturu nosa, krvne podlive na licu i hematome. Trebalo je da bude prebačen u bolnicu u Gračanici, međutim Kosovska policija to nije učinila već ga je posle napada prebacila u bolnicu u Gnjilane, gde novinari nemaju pristup već samo roditelji.

"Napad se desio ispred kuće. Tačno žele da nas najure, da ne živimo više ovde. Ja se nadam da u tome neće uspeti", ističe Nikolin otac.

Prema njegovim rečima, otpust iz bolnice se očekuje sutra ili prekosutra, odnosno kako lekari budu procenili. Ipak, Slobodan kaže da Nikola nije dobro.

"Glava mu je otekla, ima modrice, zatvorene oči, nos su mu slomili - upropastili su dete. Kosovska policija je sinoć bila i više se nije pojavljivala", zaključio je Slobodan Perić u razgovoru za Euronews Srbija.

Komentari (1)

Srbija