Aktuelno

Sud u Smederevu: Brzim reagovanjem stražara sprečene teže posledice na suđenju Blažiću

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

13:24

Sud u Smederevu: Brzim reagovanjem stražara sprečene teže posledice na suđenju Blažiću
Uroš Blažić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Smederevu saopštio je da će pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića, a koje je prekinuto juče zbog incidenta, biti naknadno zakazano.

U saopštenju suda se navodi da je pripremno ročište prekinuto pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio kada su optuženi uvedeni u sudnicu. Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice, saopšteno je.

Pripremno ročište je prekinuto kada su članovi porodica ubijenih "skočili" na Blažića i njegovog oca Radišu Blažića, po ulasku u sudnicu. Blažiće su pripadnici straže odmah izveli iz sudnice i vratili u pritvorsku jedinicu koja je u sklopu suda.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Jedan od punomoćnika oštećenih je saopštio novinarima da je odlučeno da se ovo suđenje izmesti u zgradu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Blažić se optužnicom tereti da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, dok se njegov otac tereti za veliku količinu oružja i municije koja je pronađena u njegovoj kući.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija