Aktuelno

Uprava demantovala da je osumnjičeni za ubistva u Duboni i Malom Orašju komunicirao sa ujakom tokom pritvora

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

14:11

Uprava demantovala da je osumnjičeni za ubistva u Duboni i Malom Orašju komunicirao sa ujakom tokom pritvora
Tanjug/Ministarstvo pravde/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija - Copyright Tanjug/Ministarstvo pravde/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija demantovala je danas "izmišljene i uznemiravajuće navode" da je U.B. (22), osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje 13 osoba u selima Dubona i Malo Orašje komunicirao sa ujakom u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu.

Uprava ocenjuje kao tendenciono smisljenju laž to da je U.B. izveden u šetnju zajedno sa ujakom G.G. osumnjičenim za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili ekplozivnih materija.

Naglašavaju i da veruju da je neko tom dezinformacijom želeo da obmane javnost pred 23. maj za kada je zakazano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu.

"Ističemo da je u pitanju tendenciozno smišljena laž pojedinaca koji žele svesno da uznemire javnost, ne mareći ni za osećanja članova porodice žrtava", ocenjuju iz Uprave i naglašavaju da ne samo da U.B. nikada nije izveden u šetnju zajedno sa ujakom, već nikada od. 6. maja 2023. kada je doveden u pritvorsku jedinicu nije video niti ostvario bilo kakvu komunikaciju sa bilo kojim drugim obuhvaćenim istim krivičnim postupkom.

Naglašavaju da su ti navodi lako proverljivi, jer uprava zatvora vodi dnevne izveštaje o osobama lišenim slobode do čijih kontakata ne sme da dođe.

Budući da je prostor za šetnju pritvorenih obezbeđen video nadzorom postoje materijalni dokazi da se tako nešto nije nikad desilo, navodi Uprava i dodaje da se kućni red odnosi i na U.B. kao i na sve lišene slobode.

Tu činjenicu, kako kažu, potvrđuje i podatak da je zbog kršenja pravila bio već disciplinski kažnjen u julu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija