Aktuelno

Muškarac optužen da je krio pištolj u svlačionici teretane na Voždovcu

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2024

-

12:11

Muškarac optužen da je krio pištolj u svlačionici teretane na Voždovcu
Muškarac optužen da je krio pištolj u svlačionici teretane na Voždovcu - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv P.K. (30) zbog sumnje da je u maju ove godine neovlašćeno, bez odobrenja nadležnog organa, nosio poluautomatski pištolj marke “Walther PPQ”, uklonjenog fabričkog broja, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka.

Pomenuti pištolj i metke policijski službenici PS Voždovac pronašli su nakon što su u jednoj teretani legitimisali okrivljenog i prilikom pregleda kod njega pronašli tag koji otključava vrata svlačionice i ključ koji otključava ormarić koji je koristio P.K, saopšteno je iz tog tužilaštva.

U tom ormariću policijski službenici pronašli su navedeni pištolj sa pripadajućim mecima, što je sve, uz potvrdu, oduzeto od okrivljenog.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, P.K. se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija