Aktuelno

Vojno lice uhapšeno zbog zloupotrebe službenog položaja

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2024

-

15:30

Vojno lice uhapšeno zbog zloupotrebe službenog položaja
Vojno lice uhapšeno zbog zloupotrebe službenog položaja - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Vojnom policijom Vojske Srbije uhapsilo je u četvrtak, 13. juna godine N. B. (52) zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Sumnja se da je N. B, u svojstvu službenog vojnog lica zaposlenog u Vojnoj pošti Batajnica, kao zamenik realizatora za sprovođenje javnih nabavki, izvršio krivična dela u periodu od 17. jula do 30. oktobra 2023. godine, saopšteno je iz tog tužilaštva.

On je, kako se sumnja, iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist za tri privredna društva i to jednom privrednom društvu u vidu zaključenja pravnog posla suprotno Zakonu o javnim nabavkama, a za druga dva privredna društva u vidu neopravdanog dovođenja u povoljniji položaj i isključivanja konkurencije radi obezbeđivanja pravnog posla.

Osumnjičeni N. B. je danas saslušan u tužilaštvu, gde je negirao izvršenje krivičnih dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija