Aktuelno

Formiraju se kolone na granicama, pojačan saobraćaj na svim putevima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2021

-

10:19

Formiraju se kolone na granicama, pojačan saobraćaj na svim putevima
Preševo - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji saobraćaj je pojačan i povremeno dolazi do dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Još uvek nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima, ali se prema trenutnoj situaciji, očekuje da će biti dužih čekanja na granicama sa Bugarskom, Severnom Makedonijom i Mađarskom.

S obzirom na kraj vikenda, tokom dana na putevima i prelazima očekuje se povećan broj vozila, te AMSS podseća da putnici treba da računaju i na vreme zadržavanja na prelazima u susednim zemljama.

Popodne su moguća i zadržavanja na naplatnim stanicama, na kojima jutros nije bilo zadržavanja.

Kako se navodi na sajtu AMSS-a, na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila i autobusi na izlazu i ulazu u Srbiju čekaju 30 minuta. Trenutno se na kamerama MUP-a vidi veći broj vozila na ulasku u Srbiju, te su u narednom periodu moguća duža zadržavanja.

mup.gov.rs

 

Na graničkom prelazu Gradina, sa Bugarskom, čekanja su do 30 ,minuta, ali se na ulazu u Srbiju stvaraju kolone te se u narednom periodu očekuju duža zadržavanja. Takođe, nema dužih zadržavanja ni na teretnim terminalima.

Kolona vozila formira se i na putu ka Severnoj Makedoniji, odnosno na graničnom prelazu Preševo te se i tu očekuju duža zadržavanja tokom dana.

mup.gov.rs

 

Na ulaz u Srbiju iz Crne Gore, na graničnom prelazu Gostun čeka se 30 minuta, a isto toliko je zadržavanje na izlazu iz Srbije. Prema dostupnim podacima, zadržavanj nema ni na izlasku iz Srbije. Na teretnim terminalima čekanja su 30 minuta.

Komentari (0)

Srbija