Aktuelno

Gojković osudila napad na Antonijevića: Uverena sam da pesnice i udarci neće biti slika naše kulture

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2021

-

14:47

Gojković osudila napad na Antonijevića: Uverena sam da pesnice i udarci neće biti slika naše kulture
Gojković osudila napad na Antonijevića: Uverena sam da pesnice i udarci neće biti slika naše kulture - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković najoštrije je osudila napad na reditelja Predraga Antonijevića.

"Najoštrije osuđujem mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića i lično sam potrešena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića prema reditelju filma “Dara iz Jasenovca”, navodi se u njenoj izjavi.

Kako je rekla, nakon snimaka napada koji je imala prilike da vidi, razgovarala je sa Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu i koji je bio "vidno potrešen zbog ovakvog divljačkog napada".

"Ovim neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Dragana Bjelogrlića naneta je velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni i bačena ružna senka na Filmske susrete u Nišu", navodi se u saopštenju.

Napomenula je da duboko veruje da će ovakav postupak naići na osudu čitave naše kulturne javnosti i društva.

"Uverena sam i u to da pesnice i udarci nisu i neće biti slika naše kulture i svih vrednih ljudi naše kinematografije", navodi se u izjavi Gojković.

Da podsetimo, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić zadržan je u pritvoru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saznaje Euronews Srbija.

Mediji su jutros objavili da je Bjelogrlić fizički nasrnuo u niškom hotelu "Ambasador" na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Antonijević je za Euronews Srbija potvrdio da je došlo do incidenta, a na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kako Bjeloglić prilazi Antonijeviću i zadaje mu udarce.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija