Aktuelno

Osumnjičenom za brutalno prebijanje žene određen pritvor, meštani: "Zatekli smo prizor koji nikada nećemo zaboraviti"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2021

-

14:55

Osumnjičenom za brutalno prebijanje žene određen pritvor, meštani: "Zatekli smo prizor koji nikada nećemo zaboraviti"
Osumnjičenom za brutalno prebijanje žene određen pritvor, meštani: "Zatekli smo prizor koji nikada nećemo zaboraviti" - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

G.V. (30), koji se sumnjiči da je u selu Zablaće brutalno pretukao suprugu N. V. (29), određen je pritvor do 30 dana po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Žrtvu su meštani pronašli u selu sa teškim povredama, a prema pisanju medija osumnjičeni je suprugu tukao motkom sa ekserom u noći između 29. i 30. avgusta. Agenciji RINA je juče u Opštoj bolnici u Čačku potvrđeno da je žena u stabilnom stanju i van životne opasnosti

Međutim, ona je dovežena sa teškim telesnim povredama, a pregledao ju je tim lekara. 

"Za sada su konstatovane teške povrede lica i posekotine, prelom nekoliko rebara, a zbog velikih otoka na licu nastalih usled prebijanja maksilofacijalni hirurg ne može još uvek da se izjasni da li je došlo do preloma sinusne kosti”, rečeno  je u bolnici. 

U narednih nekoliko dana žena će biti pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja jer otoci moraju da se saniraju da bi se utvrdile druge povrede. 

RINA

 

Meštani čačanskog sela Zablaće su bili uznemireni zbog nasilja koje se dogodilo u njihovom mestu. Oni su juče za agenciju RINA opisali da su zatekli strašan prizor koji nikad neće zaboraviti. 

"Žena je ležala zgrčena, naga i okružena krvlju. Nije znala gde se nalazi i imala je podlive i posekotine na licu. Ovo je zaista strašno što se desilo, a još gore je što se znalo da su i ranije imali problema, jer ga je i ranije prijavljivala policiji“, kažu za RINU meštani. 

Povređena i majka osumnjičenog

Tužilaštvo je juče saopštilo da se muškarac tereti za nasije u porodici u kojem je naneo teške telesne povrede svojoj supruzi, kao i lake telesne povrede majci. Osumnjičeni je takođe prekršio i izrečene mere zaštite od nasilja u porodici u odnosu na suprugu koje su mu izrečene presudama Osnovnog suda u Čačku.

Majka osumnjičenog je, prema pisanju medija, pokušala da spreči nasilje, ali je sin tada i na nju nasrnuo. Ona je, kako prenosi Kurir, ispričala da se napad dogodio oko tri sata posle ponoći, nakon što su supružnici stigli kući sa svadbe. 

"Bili su na veselju, a kada su došli počela je svađa i tuča. Brutalno ju je tukao, bio je u vidno pijanom stanju. Bilo je strašno, u pokušaju da zaštitim snaju i ja sam zadobila više udaraca po licu i telu", navela je ona. 

Ispričala je da su se slične situacije dešavale i ranije i da je njen sin i nju tukao kada je ona branila ženu. 

"I pored toga što je bio nasilan, nastavili su da žive zajedno jer imaju četvoro dece. Iz tog razloga sam gledala da se ne mešam u njihov brak. Sasvim je sigurno da je Goran psihički nestabilna ličnost bez obzira na alkohol. Ja imam još jednog sina invalida, ne znam kako ću da se izborim s njima", navela je ona. 

Telefoni i adrese za prijavu i pomoć zbog nasilja u porodici: 

Policija 192

Prijava nasilja u porodici 0800-100-600

Ženski centar SOS telefon protiv nasilja nad ženama i decom radnim danom (10 - 20h) 2645-328

SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja (14-18h) 3626-006

SOS Dečja linija "Broj za problem tvoj" besplatni i poverljivi pozivi (0-24h) 0800-123456

Savetovalište za brak i porodicu 2650-258 / Palilula (8-15.30h) 2752-224 i Zemun (8-15 h) 2695-416

SOS Centar za mlade (18-22h) 3192-782

Autonomni ženski centar – SOS telefon za podršku ženama žrtvama nasilja - 0800 100 007 (od 10h do 20h radnim danima)

Sigurna kuća

Ženska psihološka i pravna podrška – adrese i telefoni

Komentari (0)

Srbija