Aktuelno

Narkotici, oružje i 50.000 evra: MUP objavio snimak hapšenja 13 osoba nakon ubistva telohranitelja u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2021

-

15:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici MUP-a rasvetlili su teško ubistvo koje se u noći između četvrtka i petak dogodilo u Novom Sadu, a u opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u saradnji sa javnim tužilaštvom, policija je uhapsila 13 osoba. Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak te akcije.

Na snimku koji je objavio MUP vidi se privođenje više osoba, a u akciji su zaplenjeni narkotici, oružje, municija, osam vozila i 50.000 evra.

Kako je Euronews Srbija pisao, u pucnjavi u novosadskom naselju Detelinara ranjen je G. K, a ubijen je njegov 26-godišnji telohranitelj. Do pucnjave je došlo četvrtak uveče u Cankarevoj ulici ispred broja osam oko 21.30.

MUP je danas saopštio da policija nastavlja dalji rad na ovom slučaju.

"Teško ubistvo U. S. i ranjavanje G. K. s pravom je uznemirilo ne samo novosadsku već i celokupnu srpsku javnost. Ali sa ponosom mogu da kažem, zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije i naravno posebno tužilaštva, možemo da kažemo da smo rasvetlili ovo ubistvo za manje od 48 sati“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je novosadska policija rešila je slučaj ubistva U. S. (27) koje se dogodilo 2. septembra u Novom Sadu.

"Za dan su otkrili, pronašli su DNK sve trojice, i naručioca i dvojice koji su bili naoružani. Važno je da građani znaju da više nema nerešenih ubistava", rekao je Vučić za TV Prva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija