Aktuelno

Mediji pišu da Krivokapićeva porodica napušta Srbiju, MUP navodi da policija nije maltretirala njegovog sina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Vijesti

11/09/2021

-

00:01

Mediji pišu da Krivokapićeva porodica napušta Srbiju, MUP navodi da policija nije maltretirala njegovog sina
Mediji pišu da Krivokapićeva porodica napušta Srbiju, MUP navodi da policija nije maltretirala njegovog sina - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je večeras da su, kako su naveli, "apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Кrivokapića", te su istakli da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. К., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva, dodaje se u saopštenju MUP.

"Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom 'mercedes' ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica", navodi se u saopštenju.

Nakon izvršenih provera, kako dodaju, policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

"Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Кoja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu? Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Кrivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili", poručuju iz MUP.

Takođe, kako dodaju, očekuju naših, ali i stranih državljana da "na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe".

Kako su objavile "Vijesti", porodica predsednika Vlade Zdravka Krivokapića odlučila je da napusti Srbiju zbog, kako se navodi, "incidenta koji se večeras dogodio u Beogradu". Naime, kako je "Vijestima" rekao izvor blizak porodici, srpska policija je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbeđenja.

Po zakonu, Krivokapićeva deca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore. Izvor objašnjava da su Krivokapićev sin i član obezbeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani.

Iz porodice tvrde da je oružje koje poseduje obezbeđenje uredno prijavljeno zvaničnim organima Srbije.

Izvor "Vijesti" dostavio je je snimak dela incidentne situacije gde se vidi kako Krivokapićeva kćerka Jelena protestuje zbog ponašanja policije.

Ćerke Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić su krajem juna kazale da se ne osećaju bezbedno u Srbiji.

Nakon što su napustile Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Krivokapićeve ćerke da dođu u Srbiju i poručio im da su dobrodošle da žive ovde.

"Garantovaćemo im bezbednost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas suprotno ne sme da se dešava", kazao je Vučić.

One su tada saopštile da su odlučile da se vrate u Beograd.

Komentari (0)

Srbija