Aktuelno

"Samo se srušio na teren": Fubaler (16) umro tokom utakmice na Adi, Hitna: Nije mu bilo spasa, čeka se obdukcija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

19/09/2021

-

16:24

"Samo se srušio na teren": Fubaler (16) umro tokom utakmice na Adi, Hitna: Nije mu bilo spasa, čeka se obdukcija
"Samo se srušio na teren": Fubaler (16) umro tokom utakmice na Adi, Hitna: Nije mu bilo spasa, čeka se obdukcija - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Na fudbalskm terenu, na Adi Ciganliji, danas oko 13.45 sati, tokom utakmice, jednom od igrača (16) je pozlilo nakon čega se srušio na teren i preminuo.

Kako su iz MUP-a za Euronews Srbija rekli Hitna pomoć i policija odmah su stilgli na teren nakon što je prijavljeno da je dečaku pozlilo. Pokušana je reanimacija, ali bezuspešno. 

U Hitnoj pomoći su za Tanjug rekli da su njihova ekipa i zaposleni iz Crvenog krsta dali su sve od sebe da spasu dečaka, ali da mu nažalost nije bilo pomoći.

"Naša ekipa hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće, a dečaka, koga je otac gledao sa tribina, već su pokušali da reanimiraju članovi Crvenog krsta. Nažalost, reanimacija nije bila uspešna", dodali su iz Hitne.

Dečaku je iznenada pozlilo i samo se srušio na zemlju, a na lice mesta došla je i policija.

"U ovom trenutku teško je utvrditi tačan uzrok smrti. Moguće je da je u pitanju aneurizma, ali se ne može sa preciznošću reći. Posle obdukcije na Instututu za sudsku medicinu moći će da se utvrdi uzrok smrti dečaka", dodali su iz Hitne pomoći.

Mladi prvotinac protivničkog tima rekao je za Novosti da se tokom utakmice dečak odjenom samo srušio.

"Izašao je sa terena i pao. Utakmica je odigrana u okviru "Fer plej lige" za kadete. Deca oba tima su užasno potrešena tragedijom koja se dogodila i od šoka ne mogu mnogo da govorim svemu tome", rekao je on.

Inače, reč je o fubaleru kluba FK Barajevo, a utakamica se igrala na terenu "FK 011", a kako navode iz ovog kluba, čuli su samo da je jednom od igrača pozlilo.

"Čuli smo da se dečak srušio tokom utkmice, ali ne znamo šta se tačno desilo. Znamo da Hitna pomoć i policija izašli odmah na teren", rečeno je za Euronews Srbija iz ovog kluba.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija