Aktuelno

U nesreći u Zemunu povređeno četvoro dece, vozač autobusa priveden: "Izgubio kontrolu i proleteo kroz dečje igralište"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2021

-

13:56

U nesreći u Zemunu povređeno četvoro dece, vozač autobusa priveden: "Izgubio kontrolu i proleteo kroz dečje igralište"
U nesreći u Zemunu povređeno četvoro dece, vozač autobusa priveden: "Izgubio kontrolu i proleteo kroz dečje igralište" - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Autobus koji saobraća na liniji 45 uleteo je danas na dečje igrlište u ulici Krajiška 71a u Zemunu, potvrđeno je u MUP-u za Euronews Srbija. Prema informacijama iz Hitne pomoći, u udesu je povređeno četovoro dece i dve odrasle osobe. Vozač autobusa je priveden, prenosi Tanjug.

Autobus je oko 13.35 sati, prema navodima iz policije, probio zaštitnu ogradu dečjeg igrališta i uleteo u park u Zemunu. Autobus, nad kojim je vozač izgubio kontrolu, je tokom incidenta oštetio dva vozila. 

Povređeno je više osoba, među kojima je četvoro dece - troje dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, jedna osoba u Zemunsku bolnicu i jedna se naknadno javila u bolnicu.

Euornews Srbija

 

Kako je za Euronews Srbija rečeno u Hitnoj pomoći, reč je o vidljivo lakšim povredama. Jedna žena je pregledana na licu mesta, dok su četiri prevezene u bolnicu.

Nezvanično, jedno dete je prevezeno privatnim vozilom.

Euornews Srbija

 

Kako pričaju očevici za Euronews Srbija autobus je probio ogradu igrališta, na kome je u tom trenutku bilo i dece. 

"Prešao je preko čitavog igrališta, i u naletu je pokupio i oštetio dva parkirana vozila", kaže za Euronews Srbija žena koja se našla na mestu nesreće nakon što je autobus uleteo na dečije igralište. 

Euronews Srbija

 

Kako navode očevici, nekoliko putinika koji su se nalazili u autobusu, preveženo je u Hitnu pomoć. Kako dodaju, meštani nisu zatekli vozača autobusa na mestu nesreće.

Euronews/ Jovan Đurić

 

"To je lakat krivina, a na samoj krivini je igralište. Pitanja je bilo dana kada će se desiti nešto ovako strašno", rekla je naša sagovornica.

Euronews Srbija

 

Još jedan od meštana, koji je sa svoje terase gledao nesreću, kaže za Euronews Srbija da "vozač nije uspeo da zakoči autobus" i da je proleteo kroz par u kome se u tom trenutku nalazilo dvoje dece. 

"Njih je odvela Hitna pomoć", dodaje on. 

Vanredan tehnički pregled

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu, kao i izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu.

Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika "Ariva", prevoznik "Unakop".

Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika "Unakop" i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvesti o utvrđenom činjeničnom stanju.

Sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda imaju na svakih šest meseci redovan tehnički pregled, podseća se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Komentari (0)

Srbija