Aktuelno

Sukob južnom delu Kosovske Mitrovice: Napadači vikali "UČK" i "ubi Srbina", uhapšeno 10 osoba

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

27/09/2021

-

21:13

Sukob južnom delu Kosovske Mitrovice: Napadači vikali "UČK" i "ubi Srbina", uhapšeno 10 osoba
Kosovska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija uhapsila je 10 osoba u Južnoj Mitrovici osumnjičenih za napad na nekoliko osoba, prenosi Arbrešinfo.

"Danas je oko 16 časova, policijskoj stanici 'Jug' u Južnoj Mitrovici, prijavljen je incident u ulici Mbretereša Teuta u kome je učestvovalo više osoba. Policijske jedinice su odmah preduzele istražne radnje i identifikovale i uhapsile 10 osoba osumnjičenih da su umešane u napad", navodi se u saopštenju policije.

Preliminarna istraga je pokazala da je u inicidentu učestvovalo 11 osoba koje su pozvale policiju i 10 osumnjičenih muškaraca, od kojih dva maloletna lica. Svi osumnjičeni su uhapšeni.

Do incidenta je došlo u blizini kancelarije Ministarstva poljoprivrede gde su se nalazile žrtve, kojima je ponuđena medicinska pomoć, a koju su odbili, rekavši da im nije potrebna.

"Osmorici osumnjičenih je izrečena mera policijskog pritvora i otvoren je slučaj protiv dva maloletnika", navodi se u saopštenju policije.

Napadači vikali "UČK" i "ubi Srbina"

Kako prenosi "Kosovo onaljn", grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. 

Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, koji su imali flaše i noževe, prenosi Kosovo onalajn.

"Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su 'UČK', 'Ubi Srbina'... Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu", rekao je jedan od napadnutih Srba, koji nije hteo da otkriva ime.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

"Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija