Aktuelno

Gurkanje ispred Skupštine grada: Deo opozicije pokušao da uđe na sednicu o šinskim sistemima

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2021

-

15:32

Gurkanje ispred Skupštine grada: Deo opozicije pokušao da uđe na sednicu o šinskim sistemima
Euronews - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Skupština grada Beograda raspravlja o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici, a uoči početka sednice ispred zgrade okupili su se predstavnici pojedinih organizacija i opozicionih političkih stranaka koji se protive usvajanju tog plana.

Reč je planu kojim je predviđeno širenje tramvajske mreže i BG voza, kao i izgradnja beogradskog metroa.

Među okupljenima ispred Skupštine Grada na Trgu Nikole Pašića bili su predstavnici Dveri, Demokratake stranke, udruženja građana "Bitka za Košutnjak, pokreta "Ne davimo Beograd", "Po meri metro"...

Euronews

 

 

Kako je rečeno, zbog poštovanja epidemioloških mera sednici mogu da prisustvuju samo oni koji su podneli primedbe na Nacrt plana, pa su tako oni koji nisu bili na spisku negodovali, jer ne mogu da uđu na sednicu.

U jednom trenutku došlo je do gurkanja, pomerili su zaštitnu ogradu u nameri da uđu u zgradu, ali većih incidenata nije bilo.

Na licu mesta bili su pripadnici komunalne milicije , a većina okupljenih se razišla. 

Među onima koji prisustvuju sednici je i Dobrica Veselinović iz inicijative "Ne davimo Beograd" koji je rekao da su taj pokret i razne druge organizacije podnele veliki broj primedbi na ovaj plan kojima preispituju, kako kaže, zašto je promenjena prva trasa linije metroa koja je više od 30 godina trebalo da spaja Zvezdaru, Cvetkovu pijacu i Zemun, na spajanje, kako oni tvrdi, dve prazne livade.

Euronews

 

 

Komentarišući dešavanja ispred zgrade, glavni gradski urbanista Marko Stojčić je rekao da su ispred zgrade bili građani koji ne dozvoljavaju onima koji su podneli primedbe u roku da uđu na sednicu i obrazlože svoje primedbe.

On je rekao da je zainteresovanost za sednicu bila velika i da je stigao veliko broj primedbi, ali i istakao da su obebzeđeni svi uslovi za održavanje sednice.

S tim u vezi, podsetio je da je zbog epidemije koronavirusa odlučeno da se sednica ne održu u zgradi Ineksa, već u Skupštini grada na Trgu Nikole Pašića zbog veličine prostora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija