Aktuelno

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića krajem novembra, advokat tvrdi da su svi rokovi prekoračeni

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

16:04

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića krajem novembra, advokat tvrdi da su svi rokovi prekoračeni
Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića krajem novembra, advokat tvrdi da su svi rokovi prekoračeni - Copyright Euronews/Anđelka Ćup, EPA/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje optuženima za ubistvo lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovica nastaviće se 22. i 24. novembra, potvrdio je za Kosovo onlajn branilac optuženog Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno saslušanjem svedoka Miroslava Ivanovića, brata ubijenog Ivanovića. Takođe, Haljimi ističe da ga raduje informacija o zakazivanju novog ročišta jer su svi mogući rokovi do sada više puta prekoračeni.

"Verujem da će, napokon, krenuti ovo suđenje onim tempom kojim treba da ide i da će ovaj slučaj biti okončan u dogledno vreme, kao i da će oni koji nisu krivi dokazati svoju nevinost", rekao je Haljimi.

Za učešće u ubistvu za različita krivična dela optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršilaštvu i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Preporuka za vas

Milena Ivanović: Svi iz istrage treba da budu saslušani, danima se pitam zašto nema poziva tužilaštva
Bratanac Olivera Ivanovića: Saznali smo da je neka obaveštajna služba isključila kamere uoči ubistva, ali sud nije izneo dokaze za to

Komentari (0)

Srbija