Politika

Svedok na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića: Ivanović primetio da nas prate drugim vozilom

Komentari

Autor: A. Ćup, Tanjug

30/08/2021

-

14:39

Svedok na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića:  Ivanović primetio da nas prate drugim vozilom
Suđenje - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića po trećoj izmenjenoj optužnici. Kako prenosi RTS, svedok tužilaštva Haki Nimani izneo je svoje svedočenje.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Nimani, iz sela Reka kod Kosovske Mitrovice, tokom svedočenja rekao da je poznavao Ivanovića samo kao sportistu i da ga je, kao taksista, prevezao do parkinga motela "Kameni Most" 7. januara 2018. godine, na putu Mitrovica–Vučitrn.

Dok ga je čekao na parkingu, da bi ga vratio nazad u Mitrovicu, prišla mu je jedna osoba i pitala gde je Ivanović otišao.

"Odgovorio sam da ne znam. Pitao me je ko sam ja. Rekao sam taksista i onda mi je preneo da je Oliver otišao u Kfor", kazao je Nimani odgovarajući na pitanja tužioca.

Dodao je da ne zna o kojoj se osobi radi i da je se ne seća.

Na insistiranje advokata Nimani nije mogao da opiše osobu koja mu je prišla tokom čekanja Ivanovića.

Ipak je rekao da je ta osoba bila "normalne visine, stara oko 40 godina, u vozilu nalik limuzini, marke ''reno''", čije registarske tablice nije video.

Nimani je naveo da je sa osobom koja mu je prišla komunicirao na albanskom jeziku i da nema ideju da li je bio Albanac.

"Dao sam mu broj jer sam mislio da je kolega taksista. Ne sećam se da li je ta osoba bila na parkingu kada se Oliver vratio", rekao je Nimani.

Dodao je da mu je Ivanović preneo da je primetio da ih tokom vožnje prate sve vreme drugim vozilom.

Danas bi još trebalo da svedoče Veton Nimani i Časlav Ilić.

Po ovoj optužnici šestoro ljudi tereti se za učešće u kriminalnoj grupi koju predvode Milan Radojičić i Zvonko Veselinović, dok za njima nije raspisana poternica.

Kako je najavio predsedavajući sudija danas je na dnevnom redu ispitivanje svedoka, kojih ima preko 80.

profimedia

 

Na prošlom suđenju, održanom 6. jula, šestoro optuženih su se izjasnili da nisu krivi po optužbama za koje se terete, dok je jedan priznao ilegalno nošenje oružja.

Prva optužnica je podignuta u novembru 2020. godine, 30. decembra je podignuta druga izmenjena optužnica, da bi Apelacioni sud naložio da se i ona izmeni i dopuni. 

Optuženima Marku Rošiću, Silvani Arsović, Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću sudi se kao članovima kriminalne grupe koja je ubila Ivanovića, bez pominjanja direktnog izvršioca ubistva, a policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović optuženi su za manipulisanje dokazima.

Kao vođe kriminalne grupe, bez navođenja da li su umešani i u ubistvo Ivanovića, u optužnici su označeni Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji nisu dostupni kosovskom pravosuđu, ali je pre nekoliko meseci povučena poternica za Radoičićem, dok se u bekstvu nalazi i osumnjičeni Željko Bojić.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine.

Komentari (0)

Srbija