Aktuelno

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/09/2021

-

10:56

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, najavljeno za sutra, ponovo je odloženo zbog, kako je rečeno iz posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, sprečavanja širenja koronavirusa. 

Suđenje je trebalo da bude nastavljeno ispitivanjem svedoka tužilaštva.

Podsetimo, ročiše u suđenju za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", prvobitno je bilo zakazano za 14. septembar. Međutim, ono je tada odloženo za 17. septembar, što je tada potvrdio Musa Damati, advokat optužene Silvane Arsović.

Za učešće u pomaganju ubistva Ivanovića optuženo je šest osoba - Marko Rosić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić. Za sada za svedočenje je prijavljeno 28 osoba. 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija