Aktuelno

Izgoreo automobil supruge gradonačelnika Zaječara, Ničić tvrdi da je zapaljen

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

08:52

Izgoreo automobil supruge gradonačelnika Zaječara, Ničić tvrdi da je zapaljen
Izgoreo automobil supruge gradonačelnika Zaječara, Ničić tvrdi da je zapaljen - Copyright Facebook.com/bosko.nicic

veličina teksta

Aa Aa

Automobil supruge gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, zapaljen je noćas oko 1:30, saopštio je Ničić.

"Noćas, nešto pre 1,30 minuta, podmuklo, kako to kukavice obično i rade, na ulazu u zgradu u kojoj živim kao podstanar sa suprugom, neko je zapalio auto moje supruge (koji inače ja vozim). Nije prvi put i sam čin više govori o izvršiocu i, eventualnim, nalogodavcima nego o bilo čemu drugom. Jadno, bedno i nadasve neljudski čin vredan prezira i gađenja", napisao je Ničić na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, eksplozija nije ugrozila stanare zgrade ispred koje se automobil nalazio, a intervenisali su i zaječarska policija i vatrogasci, koji su "munjevito stigli na lice mesta".

"Oni koji nemaju hrabrosti, a ovo nije prvi put, da sednu i razmisle ko im je kriv za 'neostvarene snove', višegodišnje političke krahove i 'loš život', pronađu nekog, sličnog sebi, da za 'šačicu srebrnjaka' odradi ovakve stvari. U redu, život teče dalje i spaljeni sunđeri i limovi nisu stvar koja će me, posle teidesetak godina borbe za lepšu i bogatiju Srbiju i naš Zaječar, zaustaviti i uplašiti", dodao je Ničić.

Kako je rekao za Euronews Srbija, nije uplašen povodom ovog događaja, niti namerava da uzme obezbeđenje.

Ničić je tokom 1990-ih godina bio poznat kao opozicioni aktivista, a dva meseca je proveo u zatvoru 1994. godine zbog navodne sumnje za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, mada protiv njega nikada nije podignuta optužnica, piše sajt Istinomer.

Posle zatvora počinje sa još izrazitijim opozicionim delovanjem, u DEPOS-u, DOS-u, pa u Novoj demokratiji. Naposletku, Ničić je osnovao Pokret za Krajinu, i sarađivao sa Vukom Draškovićem, a 2008. je podržao Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima.

U julu 2009. godine, pokret je preimenovan u "Živim za Krajinu", a u proleće 2010. priključen je Ujedinjenim regionima Srbije.

Ničić je nekoliko puta biran za gradonačelnika Zaječara, a kada je URS izgubio većinu posle lokalnih izbora 2013, Ničić je napustio mesto gradonačelnika.

Sledeće godine Ničić ponovo osniva svoju inicijativu, "Pokret za Krajinu", i 2016. godine na parlamentarnim izborima izlazi zajedno sa Demokratskom strankom.

Godine 2017. Pokret za Krajinu ponovo pobeđuje na lokalnim izborima, ostavivši iza sebe i SNS, i Ničić je ponovo postao gradonačelnik Zaječara. Dva meseca kasnije, saopštio je da se njegov pokret ipak priključio SNS, a Ničić je postao član predsedništva te partije.

Komentari (1)

Demagog

29.10.2021 09:59

Auuu još podstanar, pa on nema ništa od politike.

Srbija