Aktuelno

Muškarac koji je sa pištoljem ušao u baštu kafića na Vračaru osuđen na četiri godine zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

12:28

Muškarac koji je sa pištoljem ušao u baštu kafića na Vračaru osuđen na četiri godine zatvora
Muškarac koji je sa pištoljem ušao u baštu kafića na Vračaru osuđen na četiri godine zatvora - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (34), koji je 11. maja prošle godine ušetao u baštu kafića "Le Petit Bistro" na Vračaru sa maskom na licu, noseći automatski pištolj "uzi"u ruci.

Miljanoviću je danas odlukom suda takođe produžen pritvor u kojem se nalazi već godinu i po dana. On je osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljeno nošenje oružja, što je i priznao na početku suđenja. Na ovu odluku suda i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu, a odbrana za Tanjug potvrđuje da će žalbu sigurno uložiti.

Miljanović je na početku suđenja priznao da je tada nelegalno nosio oružje, tvrdeći da nije imao nameru nikoga da ubije, kako se to sumnjalo na početku procesa, ali je sud kasnije odbio optužbu za pokušaj ubistva. On je ispričao da je želeo da uplaši neke momke u tom lokalu koji su ga dan ranije vređali.

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti. Naime, Miljanović je u kafić ušetao naoružan i maskiran oko 17 casova, ali je nakon panike i bežanja gostiju i on vrlo brzo iz istog pobegao. Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen.

Policija ga je uhapsila sledećeg jutra dok je spavao u iznajmljenom stanu, gde je, kako je saopšteno tada, pronašla automatski pištolj "uzi" sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija