Aktuelno

"Bilo je zastrašujuće": Snažna eksplozija u centru Beograda, petoro povređeno

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

31/05/2021

-

09:20

"Bilo je zastrašujuće": Snažna eksplozija u centru Beograda, petoro povređeno
"Bilo je zastrašujuće": Snažna eksplozija u centru Beograda, petoro povređeno - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

U Čika Ljubinoj ulici u Beogradu, jutros oko 9 sati došlo do eksplozije plinske boce i tom prilikom povređeno je pet osoba, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP-u.

E-Stock

 

Na terenu je 17 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokalizovan, a povređeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar. 

E-Stock

 

Kako nezvanično saznajemo do eksplozije je došlo u restoranu brze hrane. Od siline eksplozije popucala su stakla na okolnim lokalima. 

Policija je blokirala prilaz iz okolnih ulica, a u prvom trenutku povređenima je pomoć ukazana na mestu dogadaja.

U Urgentnom centru za Euronews Srbija su rekli da je u toj ustanovi zbrinuto svih petoro povređenih i da je dijagnostika u toku. Dve osobe su teže povređene 

Reporter Euronews Srbija izveštava da očevici kažu da je najteže povređena radnica restorana brze hrane u kojem je i eksplodirala boca. Očevici kažu i da je Hitna pomoć odvezla i jednu ženu kojoj je pozlilo, a koja je bila u kafiću pored. Kako navode, prizor je bio jeziv, ljudi su zapomagali, skidali odeću ne bi li se spasili vatrene stihije.

"Bilo je zastrašujuće", naveli su.

Borislav Grujić, vlasnik obližnje menjačnice kaže da nije mogao da prepozna jednog od povređenih, jer su mu ruke i noga polomljeni, a kosa spržena.

"Prepoznali smo ga samo po glasu", rekao je Grujić.

Tanjug/Euronews

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je stigao na mesto eksplozije, izrazio je nadu da će povređeni biti dobro i naveo da je materijalna šteta velika.

"Uništen je lokal, jedan stan delimično, a za sat vremena biće izvršen uviđaj", preneo je Vesić novinarima.

On je zamolio građane da pažljivo rukuju plinskim bocama, dodajući da se u Skupštini grada priprema propis, prema kojem više neće smeti da se u zgradama koriste plinske boce, ćumur i slično.

Komentari (0)

Srbija