Aktuelno

Kosovski ministar unutrašnjih poslova pozvao maskiranog napadača da se preda, policija patrolira u Glođanu

Komentari

Autor: Tanjug, Kosovo online

27/11/2021

-

18:01

Kosovski ministar unutrašnjih poslova pozvao maskiranog napadača da se preda, policija patrolira u Glođanu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja rekao je danas da kosovska policija radi na istrazi ubistva i napada na autobus u Glođanu.

Kako prenosi prištinski Reporteri, izvršiocu zločina je postavio ultimatum da se što pre preda.

"Onaj ko pomaže ubici umešan je u krivično delo. Nema solidarnosti sa ubicom dvoje učenika i vozača", kazao je Svečlja na konferenciji za novinare.

On je dodao da građani treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što pre razrešio.

"Već imamo različite informacije kojima se bavi policija po direktivama tužilaštva. Policija istražuje nekoliko tragova", rekao je Svečlja na konferenciji za novinare.

Tri osobe su ubijene, a jedna je ranjena kada je maskirana osoba sinoć pucala iz vatrenog oružja na autobus u selu Glođane u Dečanima.

Specijalna jedinica sa psima patrolira u Glođanu

Veliki broj naoružanih pripadnika Specijalne jedinice kosovske policije stigao je danas popodne u selo Glođane u Dečanima, prenosi Ljajmi.

Kosovska policija patrolira sa psima u blizini mesta napada. Autobus je i dalje u selu, a kako se navodi, policija je obavila uviđaj unutar autobusa.

Generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti ukazao je da postoji mogućnost da su napadaču, koji još nije otkriven, pomagale i druge osobe. 

Autobus prešao 50 metara sa ubijenim vozačem

Predsednik sela Glođane Mustafa Seljmanaj rekao je da je autobus posle pucnjave prešao još 50 metara sa ubijenim vozačem i da je zatim upao u kanal, prenosi Gazeta ekspres.

"Dogodila se velika i bolna tragedija kakvu ne pamtimo. Ovaj autobus je bio na redovnoj liniji Glođane-Đakovo. Tog dana kružio je tri, četiri puta sa učenicima. U vreme napada u autobusu nije bilo drugih putnika, samo devetoro dece", rekao je Seljmanaj, dodajući da je o tragediji obavešten oko 19 časova.

Kako je rekao, osoba koja je pucala bila je maskirana i, prema rečima dece, otišla je peške. 

"U ime sela i opštine Dečani, tražimo od nadležnih da pronađu počinioca ovog teškog zločina", rekao je on za News24.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija