Aktuelno

Još bez osumnjičenih za trostruko ubistvo u autobusu kod Dečana, kosovska policija ispituje potencijalne svedoke

Komentari

Autor: FoNet

28/11/2021

-

20:59

Još bez osumnjičenih za trostruko ubistvo u autobusu kod Dečana, kosovska policija ispituje potencijalne svedoke
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za trostruko ubistvo u Glođanu još nema osumnjičenih, Kosovska policija (KP) ispituje potencijalne svedoke i druga osobe koje su bile u kontaktu sa ubijenim vozačem autobusa i dvoje preminulih učenika, objavila je Radio-televizija Kosova posle današnjeg sastanka premijera Aljbina Kurtija sa ministrima i direktorom KP.

Nakon sahrane u Glođanu u Dečanima, Kurti danas sastao sa ministrima u policijskoj stanici u Dečanima, i direktorom kosovske policije Samedinom Mehmetijem.

"Ulažu se maksimalni napori da se pronađu počionici ovog gnusnog zločina", rekao je Kurti i naglasio da će vlada ponuditi nagradu od 20.000 evra onima koji pomognu u rešavanju ovog slučaja.

Ni nakon 48 sati, od napada na autobus u kojem su se vozili studenti, nema osumnjičenih.

"Trenutno nemamo ni osumnjičenog ni okrivljenog. Čim budemo imali informacije sigurno ćemo vas obavestiti“, kazao je on.

Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da su u policijskoj akciji i ispitivanju potencijalnih svedoka angažovani istražitelji.

"Radimo na dva, odnosno tri koloseka, koji bi potencijalno mogli biti različiti motivi, koji su mogli da dovedu do ubistva. Radimo ne samo sa Autobuskom stanicom i ljudima koji su imali kontakt sa vozačem i žrtvama, već i sa ljudima koji su bili u kontaktu sa njima. ali i sa svim osobama koje su mogle imati kontakt ili informacije o slučaju“, naveo je Mehmeti.

Danas popodne stotine građana prisustvovalo je sahrani dvoje ubijenih učenika koji su nastradali kada je pre dva dana napadnut autobus na liniji Đakovica-Dečani.

U tom napadu ubijena su dva učenika u vozač autobusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija