Aktuelno

Direktor kosovske policije: Istraga o pucnjavi kod Dečana na dva ili tri koloseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/11/2021

-

10:03

Direktor kosovske policije: Istraga o pucnjavi kod Dečana na dva ili tri koloseka
Direktor kosovske policije: Istraga o pucnjavi kod Dečana na dva ili tri koloseka - Copyright Tanjug AP

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da postoje dva ili tri koloseka na kojima se radi kako bi se rasvetlilo ubistvo tri i ranjavanje jedne osobe kod Glođana u opštini Dečane.

Samedin Mehmeti je tokom noći medijima rekao da je još rano da se imenuju osumnjičeni u ovom slučaju.

"Istrage su u najvećem mogućem intenzitetu. Sve relevantne jedinice ovde vrše uviđaje. Postoje dva ili tri traga sumnje. Ne možemo davati detalje jer su tragovi na kojima radimo u ranoj fazi. Idemo u dva-tri pravca. Imamo sumnje po određenoj osnovi, ali je prerano reći da imamo sumnjivu osobu", rekao je Mehmeti, prenosi RTS.

U incidentu koji se sinoć dogodio, maskirana osoba pucala je na autobus koji je prevozio đake, a u trenutku pucnjave u vozilu je bilo osam putnika. Vozač autobusa preminuo je na licu mesta, dok su dvoje učenika srednje škole, G. Mustafaj (17) i L. Hamzaj (18), izdahnuli u bolnici.

Vozač autobusa je iz sela Skivjan, dok je autobuska kompanija "Erblini" sa sedištem u Đakovici.

Veton Elšani, zamenik komandanta policije u Peći, rekao je da nema razloga da se veruje da je pucnjava kod Dečana povezana sa terorizmom, i da je najverovatnije meta napada bio neko ko se u tom trenutku nalazio u autobusu.

Medicinsko osoblje bolnice u Peći sinoć je uspešno završilo operaciju uklanjanjem metka srednjoškolcu koji je takođe ranjen u pucnjavi, prenosi Kosovo Onlajn pisanje Kosova presa.

Deda ranjenog dečaka, Muslji Turkaj, rekao je da je u pitanju učenik srednje ekonomske škole u Đakovici i da svaki dan putuje od sela Dubrava, kao i da se ceo incident dogodio prilikom povratka kući iz škole.

"Izražavam saučešće svim porodicama koje su izgubile najmilije. Fljianti je bio na operaciji, prema rečima lekara, operacija je obavljena uspešno, izvadili su mu metak koji je ostao u nozi, oseća se dobro. Lekari su rekli da sada nema problema. Oni sada ne znaju, ovde samo organi znaju posao, do njega je bila jedna devojka, pričaju da je umrla. Nema sumnje, kako možemo da sumnjamo kada se puca u đake", rekao je Turkaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija