Aktuelno

Krivična prijava protiv osobe za koju se sumnja da je u blizini manastira Uvac ubila bika od 600 kilograma

Komentari

Autor: RINA

09/12/2021

-

17:54

Krivična prijava protiv osobe za koju se sumnja da je u blizini manastira Uvac ubila bika od 600 kilograma
Krivična prijava protiv osobe za koju se sumnja da je u blizini manastira Uvac ubila bika od 600 kilograma - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Nedavni događaj koji je zgrozio celu Srbiju konačno dobija sudski epilog. Naime, podneta je krivična prijava protiv osobe koja se sumnjiči da je polovinom novembra iz vatrenog oružija usmrtila bika od 600 kilograma, i ranila jednu junicu u ataru sela Stublo u blizini manastira Uvac.

Kako saznaje agencija RINA, oštećeni Milorad Bukvić podneo je krivičnu prijavu protiv muškarca za koga sumnja da je izvršio delo neovlašćenog posedovanja oružja i zlostavljanja životinja koje se okrivljenom stavlja na teret.

Okrivljeni je, navodno, izvršio ovo krivično delo jer su mu grla smetala i nanosila štetu dolaskom na ispašu u to područje.

"Ako bi počinalac prošao nekažnjeno, to bi bila velika sramota. U Švajcarskoj ovako nešto kad bi se desilo, do popodne bi krivac završio pred policijom. Ako se ne pronađe vinovnik ovog dela, samo mu se daje vetar u leđa, da može da ide kroz selo i ubija životinje", kazao je Bukvić ageniciji RINA.

Iz Javnog tužilaštva u Užicu potvrđeno je da je podneta krivična. Tim povodom, vodiće se dalja istraga radi utvrđivanja odnosno odbacivanja krivice.

Komentari (0)

Srbija