Aktuelno

Supruge Belivuka i Miljkovića osumnjičene da su u mreži pranja novca: Istraga zbog računa i kupovine stanova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

16:30

Supruge Belivuka i Miljkovića osumnjičene da su u mreži pranja novca: Istraga zbog računa i kupovine stanova
24sedam/Katarina Mihajlović, Screenshot - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Dok je slučaj koji se vodi protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog najtežih krivičnih dela u fokusu javnosti, nova istraga koja se odnosi na njih pokrenuta je zbog pranja novca. Tom istragom obuhvaćene i supruga i tašta Veljka Belivuka, supruga Marka Miljkovića i vanbračna supruga Filipa Ivanovski.

Juče su privedene B.B., supruga Veljka Belivuka i njena majka S.Đ. Osim njih privedene su i supruga Marka Miljkobića T. M, kao i M. M. nevenčana supruga Filipa Ivanovskog. One su privedene na teritoriji Beograda i Pančeva. Svima njima na teret se stavlja pranje novca.

Prema pisanju medija, one su uhapšene u svojim stanovima i njima je zaplenjena imovina. U delu Zvezdare u kojem žive supruge Belivuka i MIljkovića bile su prisutne pojačane snage policije, a nezvanične informacije ukazuju i da su s Miljkovićeve kuće skinute kamere za video-nadzor.

Kako je MUP saopštio, dela za koje se terete izvršena su od 2015. do početka 2021. godine. Sumnja se da su više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

24sedam/Katarina Mihajlović

 

Istražuje se da li su one novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove u Pančevu i u Beogradu, koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Juče je tužilac za organizovani kriminal, nakon ispitivanja, doneo rešenje kojim je svima njima ukinuto zadržavaneje, i one su puštene da se brane sa slobode, rečeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu. Naredbom za sprovođenje istrage za pranje novca, pored njihovih supruga, obuhvaćeni su i Veljko Belivuk, Marko MIljković i Filip Ivanovski.

Belivukova supruga privedena i u februaru

O njhovim suprugama nema mnogo detalja u javnosti. Iz optužnice podignute protiv organizovane kriminalne grupe može se videti da je supruga Veljka Belivuka vlasnica stana u Beogradu, u kojem je on živeo neprijavljen i da je zaposlena u "rent a kar" agenciji.

Inače, ona je bila privedena i u februaru, kada je uhapšeno 19 osoba zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe, a među njima je bio i sam Belivuk. U stanu njegove supruge je tada pronađeno oko 60.000 evra.

Još manje se zna o suprugama Miljkovića i Ivanovskog. U optužnici koja je podignuta protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe, navedeno je samo da je vanbračna supruga Ivanovskog u drugom stanju, mada se, prema pisanjima medija, porodila letos.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe. Viši sud je u Beogradu, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali.

Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

 

Takođe, njima je 19. novembra produžen pritvor, i to u trajanju do 60 dana. Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Komentari (0)

Srbija