Aktuelno

Informativni kanal Euronews Srbija počeo sa emitovanjem programa

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2021

-

15:45

Informativni kanal Euronews Srbija počeo sa emitovanjem programa
Informativni kanal Euronews Srbija počeo sa emitovanjem programa - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Informativni kanal Euronews Srbija počeo je sa emitovanjem dnevnih vesti iz zemlje i inostranstva danas u podne.

Euronews Srbija čine televizija i digitalna platforma koje će u sinergiji proizvoditi najaktuelniji sadržaj na tržištu i tako doprineti raznolikosti celokupnog višejezičkog i multikulturnog uređivačkog bogatstva brenda Euronews.

Gledaoci Euronews Srbija će moći da gledaju moderno koncipiran, dinamičan, objektivan i tačan program koji će obilovati bogatim sadržajima iz televizijske produkcije - prilozima, emisijama i ekskluzivnim pokrivanjima događaja. 

Program Euronews Srbija proizvodi se prateći uređivačke principe i profesionalne standarde svetski poznatog medijskog brenda Euronews sa sedištem u Lionu u Francuskoj.

E-Stock/Dušan Milenković

Majkl Piters i Bojan Brkić

Televizijski tim čini ekipa profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom i željom da Srbiji donese nešto novo i drugačije, ali i koja razume koliko je važna veza televizije i digitala. Euronews Srbija je 9. maja počela sa emitovanjem svog signala preko Pay TV platformi. Televizijska redakcija vredno radi na kreiranju programa.

"Euronews u Srbiji ima isti cilj kojem matična kuća u Lionu teži već 28 godina, da omogući ljudima da formiraju sopstveno mišljenje na osnovu više različitih argumenata, mišljenja i tačaka gledišta. Dakle, reći ćemo vam šta se dogodilo, koja su moguća tumačenja, ali ne i šta da vi mislite o tome. Takva uređivačka politika važi kako za televiziju, tako za digitalno izdanje Euronews-a i te dve platforme naše kuće su tesno povezane i uređivački, i organizaciono", ističe glavni i odgovorni urednik Euronews Srbija, Bojan Brkić.

E-Stock/Dušan Milenković

 

Misija portala i televizije jeste da pruže nefiltrirano i nepristrasno novinarstvo zasnovano na činjenicama. U duhu ideologije Euronews-a da su svi pogledi bitni, cilj programa neće biti da mami ostrašćenu publiku pristrasnošću i senzacionalizmom. Fokusirajući se na činjenice, ideje i rešenja, novinari Euronews Srbija će nastojati da budu kredibilni, jasni i empatični.

E-Stock/

 

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. U pitanju je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.

Komentari (1)

Vladan

03.06.2021 13:42

Sa srecom drage i postovane kolege! Da signal bude jak, a Shr% sto veci. :) AS i BT Emitovanje

Srbija

Vrhovni kasacioni sud: Prilikom ukidanja presude Šariću imali smo u vidu odluke Evropskog suda za ljudska prava
Vučić: Kurti ne želi dijalog, plašim se da to može da dovede do eskalacije na Kosovu i Metohiji
Petković o dijalogu u Briselu: Rešenje je da pregovaramo, tražimo rešenja, koliko god da su teška