Aktuelno

Suđenje Zoranu Marjanoviću: Branioci traže da se u dokaze uvrsti snimak poziva kojim je prijavljen nestanak pevačice

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

13:06

Suđenje Zoranu Marjanoviću: Branioci traže da se u dokaze uvrsti snimak poziva kojim je prijavljen nestanak pevačice
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje Zoranu Marjanoviću povodom optužbi za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči uvidom u spise iz istrage, a odbrana Marjanovića je iznela i svoje dokazne predloge.

Branioci su tražili da se u dokaze uvrste telefonski pozivi na kojima se čuje kako Marjanović prijavljuje nestanak svoje supruge policijskim službenicima, kao i da se pregleda emisija Grand magazina iz 2015. godine u kojoj je Jelena, inače pevačica narodne muzike, govorila o svojim porodičnim odnosima.

Predložili su i izveštaj o tragovima obuće u blatu, kao i fotografiju na kojoj se vidi kako je Jelena imala povredu ruke pre ubistva, kao dokaz da se zato njena krv našla na zadnjem sedištu Marjanovićevog automobila "mercedes".

Sledeće suđenje zakazano je za 11. februar kada bi trebalo da se pregledaju neki od dokaza koje je sud uvrstio u spise predmeta, a za koje Marjanovićeva odbrana tvrdi da ih nema u optužnici.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

Komentari (0)

Srbija