Aktuelno

Saslušani novi svedoci u slučaju ubistva porodice Đokić, među njima i majka ubijenog Gorana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/12/2021

-

15:45

Saslušani novi svedoci u slučaju ubistva porodice Đokić, među njima i majka ubijenog Gorana
Saslušani novi svedoci u slučaju ubistva porodice Đokić, među njima i majka ubijenog Gorana - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U okviru istražnih radnji povodom ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, danas je saslušano još troje svedoka - majka ubijenog Gorana Stojanka Đokić, muškarac koji je prvoosumnjičenom Goranu Džoniću pre tri godine poznajmio 10.000 evra, pa mu je on nakon ubistva vratio, Ivan Džonić, kao i njegova supruga, potvrdio je za Euronews Srbija Mladen Magdelinić, jedan od advokata braće K.M. i A.M. koji se takođe terete da su učestvovali u ovom zločinu pored glavnog osumnjičenog Gorana Džonića i njegovih sinova. 

On je naveo da se nakon današnjih svedočenja ništa zanačajno nije promenilo za njegove klijente i dodao da su Ivan Džonić i njegova supruga rekli da su bili u korektnim odnosima sa Goranom Džonićem, kao i da su mu pre tri godine pozajmili novac, uz dogovor da im vrati kada bude u mogućnosti.

"Oni inače već duži niz godina žive u inostranstvu. Rekli su da nisu vršili pritisak na Džonića da im vrati novac, ali da su se u Srbiji zatekli nakon ubistva i da ih je on tada i zvao kako bi im vratio dug", rekao je Magdelinić.

Kako je dodao, danas je na saslušanju bila i majka ubijenog Đokića koja je bila, kaže, vidno potresena dok je davala iskaz govoreći da su njen sin i Džonić bili bliski i često se viđali.

"Ona je rekla da je Đokić Džoniću često pozajmljivao novac, kao i da mu je ovaj kroz neke sitne popravke automobila vraćao. Retko je vraćao novac za novac. Rekla je i da je Džonić znao da Đokići gotovo svakog vikenda idu kod nje", kaže Magdelinić i dodaje da je majka Đokića izjavila i da je takođe često provodila vreme sa Džonićevom majkom.

"Tokom saslušanja rekla je i da joj se Džonićeva majka jednom požalila kako joj je sin jednom pretio zbog toga što mu nije davala novac od svoje devizne prenzije", dodao je on.

Magdelinić je za Euronews Srbija dodao i da su oni danas predali žalbu zbog toga što je Viši sud u Nišu u petak produžio pritvor za braću K.M. i A.M. za još trideset dana.

Sa druge strane, i advokat braće Džonić Filip Domazet, rekao je za Euronews Srbija da se nakon današnjeg saslušanja ništa značajno nije promenilo ni za njegove klijente.

"Očekujemo da do Nove godine stignu sva veštačenja koja nismo dobili, i da među njima bude i psihijatrijsko veštačenje Gorana Džonića. Nisu stigla ni veštačenja sa video nadzora. U svakom slučaju, nakon današnjih saslušanja ništa značajno se ne menja za moje klijente", rekao je Domazet i dodao da se očekuje da Tužilaštvo uskoro podigne optužnice, ali dodaje, da ne veruje da će ih biti pet, koliko je trenutno osumnjičenih za ovaj zločin.

Majka braće Džonić: Cela porodica pati, moja deca su nevina

Podstimo, nedavno se za beogradske medije oglasila i Suzana Džonić, supruga glavnoosumnjičenog i majka dvojice njegovih sinova.

"Deca su nevina, imaju svedoke, nema nikakvih dokaza protiv njih, ne znam zašto leže još tamo. Cela porodica pati. Za supruga pravda neka pobedi, istina neka izađe na videlo, nemam drugi komentar", rekla je ona za tada medije.

Kako je dodala odlazak u posetu u pritvor joj teško pada i nadala se da će njeni sinovi do sada biti pušteni.

"Idu praznici, deca ih čekaju. Teško je, kako može da im bude? Pitaju za decu, pitaju za kuću. Nadala sam se da će da ih puste rekli su da će da ih puste, oni nisu umešani. Mlađi je bio na bazi 21 dan. Stariji ima svedoke - radio je. Deca su stvarno dobra",  dodala je ona.

Šta znamo o slučaju ubistva porodice Đokić?

Ubistvo tročalne prodice Đokić iz Aleksinca uznemirilo je celu Srbiju početkom oktobra ove godine. Oni su poslednji put viđeni 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije. Kako su tada pričali za medije, rekli da sumnjaju da se nešto čudno dešava jer menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, a tada je intenzivirana i policijska potraga. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

U javnosti je odmah bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Pretpostavljalo se da su ubice već pobegle iz zemlje, ali dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno. Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

O samoj istrazi je malo zvaničnih podataka, iako su se u više navrata pojavljivale nezvanične informacije. Prema njima, Džonić je svoj iskaz menjao više puta. Upravo nakon davanja jednog od iskaza uhapšeni su njegovi sinovi, kao i braća K. M. i A. M. Takođe, nezvanični izvori navode da za sada nema dokaza koji ostale osumnjičene povezuju sa svirepim ubistvom. 

 

Komentari (0)

Srbija