Aktuelno

Uhapšene četiri osobe u Nišu zbog pranja novca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2021

-

19:45

Uhapšene četiri osobe u Nišu zbog pranja novca
Uhapšene četiri osobe u Nišu zbog pranja novca - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Nišu je, po Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, dok će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog istog krivičnog dela, saopštio je MUP.

Uhapšeni su N. R. (38), vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, M. K. (37) vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, kao i Lj. R. (61) i M. R. (40) svi iz Niša, dok će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni N. R. je u periodu od decembra 2019. do 25. decembra ove godine, lažno prikazao činjenice o gotovom novcu koji vodi, kako se sumnja, poreklo iz kriminalne delatnosti, tako što ga je integrisao u legalne tokove.

On je, navodi se u saopštenju, otvorio na svoje ime i ime M. K, kao i četrdesetogodišnjeg muškarca poljoprivredna gazdinstva. Takođe, otvorio je i račune u bankama na koje je položio gotov novac u iznosu od 19.320.000 dinara.

Lj. R. se sumnjiči da je pomogla N.R. da prikrije nezakonito poreklo novca, tako što je sa njim sačinila lažni ugovor o poklonu u iznosu od 335.000 dolara, koji je on stavio na svoj privatni račun u banci, dok je on sa M. R. sačinio lažni ugovor o pozajmici od 170.000 dolara, koji je takođe stavio na svoj privatni račun.

Osumnjičeni N.R, M.K, Lj.R. i M.R. su uz krivične prijave privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija