Aktuelno

Mladići stradali kod Novog Pazara bili nerazdvojni, do sudara na "magistrali smrti" došlo zbog klizavog kolovoza

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2021

-

17:56

Mladići stradali kod Novog Pazara bili nerazdvojni, do sudara na "magistrali smrti" došlo zbog klizavog kolovoza
Mladići stradali kod Novog Pazara bili nerazdvojni, do sudara na "magistrali smrti" došlo zbog klizavog kolovoza - Copyright indeksonline.rs

veličina teksta

Aa Aa

Četiri mladića izgubila su život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Novi Pazar - Ribariće, u mestu Lukare, nedaleko od Novog Pazara.

Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21) stradali su sinoć oko 21.45 časova na Ibarskoj magistrali. 

Četvorica mladića poginula su kada je vozilo marke volksvagen "golf" novopazarskih registracionih oznaka započelo preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom "passat" i vozilom marke ford "mondeo", koja su se kretala iz suprotnog pravca.

Svi poginuli su se nalazili u automobilu marke "folksvagen golf".

Amar, Senad i Mithat su bili nerazdvojni, u nedelju su jedva dočekali da vide automobil koji je Amel kupio i dovezao iz Kraljeva, prenose "Novosti". 

Kako se navodi, Amel je pre nekoliko dana došao iz Nemačke gde je radio sezonske poslove, a od zarađenog novca kupio je automobil. 

"Dovezli su se do prodavnice koju drži njegov otac Nazim i tu ostavili svoje automobile, a seli u Amelov "golf" kako bi ih on provozao. Uputili su se ka Novom Pazaru, ali su u povratku, negde oko pola 10, doživeli udes, na samo nekoliko stotina metara od kuća", pričaju okupljeni.

U sudaru povređena trudnica

Kako se pretpostavlja, do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, a učestvovala su tri vozila.

U drugom automobilu, nalazila se tročlana porodica. Teške povrede je zadobio vozač koji je zadržan na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pored njega, u vozilu se nalazila i trudnica, koja je sa lakšim povredama takođe hospitalizovana u Opštoj bolnici Novi Pazar, kao i njen troipogodišnji sin, prenosi "Blic".

Česte saobraćajne nesreće

Inače, ova deonica magistralnog puta koji vodi ka Crnoj Gori je poznata po brzoj vožnji i čestim saobraćajnim nesrećama.

U stravičnom udesu pre godinu i po dana poginula su trojica mladića - Demir S. (22), Almir S. (24) i Džemil N. (23). Još trojica mladića tada su teško povređeni.

Sredinom septebra 2015. na Kruševačkom mostu strdali su Elmedin T. (17), Faris Š. (20) i Mervan Dž. (21) kada je automobil u kome su bili probio ogradu mosta i sa 30 metara visine pao na zemlju.

U Novom Pazaru je zbog tragedije danas proglašen dan žalosti, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić skratio posetu tom gradu.

Prema utvrđenom protokolu, Vučić je posetio Opštu bolnicu Novi Pazar, dok je obilazak OŠ "Desanka Maksimović" otkazan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija