Aktuelno

U potrazi za nestalim mladićem iz Splita i rečna policija: Otac Mateja Periša stigao u Beograd, oglasio se MUP

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/01/2022

-

16:53

U potrazi za nestalim mladićem iz Splita i rečna policija: Otac Mateja Periša stigao u Beograd, oglasio se MUP
U potrazi za nestalim mladićem iz Splita i rečna policija: Otac Mateja Periša stigao u Beograd, oglasio se MUP - Copyright Tanjug/Tara Radovanović, Prinskrin/MUP, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivno da tragaju za mladićem iz Splita Matejem Perišom (27), koji je nestao u Beogradu 30. decembra, saopštio je MUP. Misteriozan nestanak mladića u noći uoči Nove godine prijavljen je, prema navodima MUP-a, 31. decembra oko 18 sati i od tada za njim neprakidno traga nekoliko policijskih jedinica, a u okviru potrage, danas je pretraživana i reka u reonu splava na kome je Periš poslednji put viđen.

Otac mladića, Nenad Periš, ugledni vaterpolo sudija, stigao je u Beograd. On je ranije za hrvatske medije rekao da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra poslepodne i da je u tom razgovoru sve bilo uobičajeno. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je nestanak Mateja Periša prijavio njegov drug, 31.12. u 18 časova.

"Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića", navodi se najnovijem saopštenju MUP-a i dodaje da su u potragu uključeni policijski službenici iz više organizacionih jedinica.

Takođe, od kada je krenula potraga, ispred kluba "Gotik" u kojem je poslednji put viđen mladić dežura policija. Kako prenose mediji, rečna policija aktivno je takođe uključena u potragu. Mediji su takođe preneli nezvanične informacije da je mladić snimljen kako ide prema reci i da su sumnja da se uputio kao stepeništu koje vodi do reke, ali ta informacija nije zvanično potvrđena. 

Otac nestalog, Nenad Periš stigao je danas poslepodne u Beograd kako bi se uključio u potragu svog sina, a policiji je ranije rekao da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

Prinskrin/Youtube/SportskaTelevizija, nestali.gov.hr

Nenad Periš, otac nestalog mladića

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo", rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej došao u Beograd sa petoricom prijatelja i da je trebalo da se danas vrate za Split. On je zahvalio srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Policija je detaljno pregledala i klub "Gotik",u kojem je nestali Matej Pereš poslednji put viđen u noći između četvrtka i petka.

Nestanak u novogodišnjoj noći

Podsetimo, Splićanin Matej Periš (27) poslednji put viđen 31. decembra oko 2.30h ispred jednog noćnog kluba i od tada mu se gubi svaki trag.

Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

Euronews Srbija, nestali.gov.hr, Tanjug/Darimir Banda

 

"Svaka informacija nam je zlata vredna. Ako nešto znate molimo vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima", poručila je njegova porodica. 

Prijatelji i porodica za mladića kažu da je  miran momak i sportista, i da je diplomirani ekonomista i da ne bi otišao a da se nikome ne javi.  Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.

Prijatelji nestalog mladića: Nije on mali, nije mogao jedan čovek da ga odnese

Prijatelji nestalog Splićana kažu da su ga poslednji put videli u klubu u kojem su bili u novogodišnjem provodu. Jedan od mladića iz Hrvatske, koji je veče proveo sa nestalim Matejom, juče je snimio ulaz u lokal, okolne lokale i šetalište, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svojom kamerom "uhvatio je" obližnje kamere, ističući da se nada da postoji neki od snimaka koji bi mogli pomoći u potrazi. Takođe je prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da ne bi tek tako mogao da je preskoči ili slučajno upadne u vodu.

Komentarisao je atmosferu u klubu ističući da je u njemu bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja, uz napomenu da nije bilo "opasnog društva".

"Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako staviti u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi posrpemili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu", poručuje Matejev prijatelj u snimku.

Komentari (0)

Srbija