Aktuelno

Četvrti dan potrage za nestalim Splićaninom, Vučić: "Nadležni imaju sliku o tome šta je moglo da se dogodi"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/01/2022

-

09:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Policija je i danas nastavila potragu za Splićaninom Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Gliserima pretražuju Savu, a "češljaju" i teren oko Ušća.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u današnjoj izjavi medijima rekao da "policija sastavlja sliku na osnovu pojedinih detalja do kojih je došla", te da se nada da će nadležni organi uspeti da pronađu Splićanina.

"Želim to zbog njega i zbog njegove porodice i jedino što mogu da kažem jeste da naša policija i nadležni organi preduzimaju sve što mogu. Već imaju skicu onoga što je moglo da se dogodi, ali mnogo napora, truda i energije je potrebno da ulože i kako bismo dali sve od sebe da pronađemo tog mladića", istakao je rekavši da i on čeka nove informacije.

Inače, u Beograd je juče popodne stigao i mladićev otac Nenad Periš, koji je odmah otišao u klub Gotik u Beton hali, gde se našao sa prijateljima nestalog mladića koji su sa njim bili u noći kada mu se gubi svaki trag.

Euronews Srbija

 

On je rekao medijima da će pokušati da pomogne policiji u istrazi sa svim informacijama koje zna i istakao da veruje u ono što policija u Beogradu radi.

"Policiji treba prepustiti istragu, verujem u sve što oni rade i zahvalan sam na dosadašnjem angažmanu", naveo je Periš u izjavi za Euronews Srbija.

MUP se juče oglasio zvaničnim saopštenjem u kome se navodi da intenzivno da tragaju za mladićem iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Navode da je nestanak mladića prijavljen 31. decembra u 18 sati i da od tada intenztivno tragaju za njim.

Euronews Srbija

 

Mater Periš je sa prijateljima boravio u klubu Gotik na Savi 30. decembra. Oko 2:30 Matej je ustao i izašao napolje. Od tada mu se gubi svaki trag, a mobilni telefon je nedostupan.   

Tek kada su krenuli iz kluba, prijatelji su primetili da je u garderobi ostala jakna nestalog mladića, a kada su stigli u smeštaj, koji su iznajmili i videli da ga nema, krenuli su da ga traže. Pretražili su klub, obavestili roditelje, alarmirali policiju.

"Odmah je prijavljeno policiji, ali zbog procedure je potraga službeno započela nakon što je prošao određen vremenski rok za to. Policija, ovde u Srbiji, stvarno je krenula raditi posao od prvog trenutka", rekao je Periš.

U Beogradu na proslavi Nove godine

Matej je sa prijateljima, koje poznaje još od osnovne škole, došao u Beograd na proslavu Nove godine. Otac mladića, Nenad Periš, ugledni vaterpolo sudija, rekao je da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo. Voleo je život, bio je skiper na brodovima, imao je devojku u Splitu", navodi Periš.

On je rekao da nemerljivu pomoć u ovim teškim trenucima ima od starih prijatelja iz Beograda – bivšeg vaterpoliste Igora Milanovića, ali i Darka Udovičića, koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za njegovim sinom. Podrška stiže i od nepoznatih ljudi koji mu nude besplatan smeštaj u Beogradu.

Prinskrin/Youtube/SportskaTelevizija, nestali.gov.hr

 

Nakon nestanka mladića pregledane su i sve sigurnosne kamere sa lokala. Mediji navode da je jedna od kamera, navodno, snimila mladića da se spušta stepenicama ka reci, ali da je snimak lošeg kvaliteta zbog magle koja je bila te noći.

Otac mladića, međutim, isključuje mogućnost da je njegov sin pao u Savu, jer je trenirao vaterpolo, bio snažne konstitucije.

"Matej je trenirao vaterpolo, bio je izrazito jak momak, sportista, nepušač... Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i veštine, ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja", rekao je Periš za hrvatski Index.

Iskazi prijatelja u policiji

Iskaze u policiji dali su i prijatelji nestalog mladića. Kako navode hrvatski mediji  jedan od njih je rekao i da u klubu "nije bilo opasnog društva".

Matej Periš je diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista. Visok je 188, ima plavu kosu i plave oči. U trenutku nestanka na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike sa belim đonom.

Euronews Srbija

 

Otac nestalog mladića zamolio je građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Mateju, to prijave, makar i anonimno ako imaju strah, iz bilo kog razloga.

Policija je juče sa dva glisera pretraživala Savu, a potraga je nastavljena i danas. 

Euronews TV

Komentari (0)

Srbija