Aktuelno

Nastavlja se potraga za mladićem iz Splita - brodovi rečne policije pretražuju reku, oglasio se i MUP

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/01/2022

-

17:10

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Policija još traga za mladićem iz Splita Matejem Perišom, koji je pre četiri noći nestao u Beogradu, i kome se nakon večeri u klubu "Gotik" gubi svaki trag. U potragu se uključio i njegov otac, koji je sinoć doputovao u Srbiju. U ovim trenucima na reci u blizini kluba u kome je poslednji put viđen mogu se videti brodovi rečne policije koji pretražuju okolinu. Mada zvaničnih informacija o toku potrage za Splićaninom nema, MUP se danas poslepodne ponovo oglasio saopštenjem u kome je naglašeno da više organizacionih jedinica intenzivno radi na slučaju pronalaska mladića.

Kako je navedeno u saopštenju, policijske jedinice već četvrti dan vrše detaljnu pretragu i ispituju sve okolnosti nestanka mladića iz Splita, kao i da će se zvanično obratiti javnosti sa novim saznanjima.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, prema dosadašnjim informacijama, potraga za mladićem odvija se u cikličnim krugovima sve do oboda Beograda, ali nema novih zvaničnih informacija o tome kako protiče. 

Ranije danas i komandir rečne policije rekao je da se Sava pretražuje u cikličnim krugovima i da će, ukoliko je mladić upao u reku, njegovo telo gotovo sigurno biti pronađeno.  Kapetan Vladica Zdravković, rekao je još i  da su dve rečne patrole na vodi i da potraga traje 24 sata dnevno. 

Međutim, MUP se saopštenjem ogradio od izjava Zdravkovića, rekavši da je on "dao svoje viđenje i tumačenje događaja" u vezi sa nestankom mladića. Takođe, naveli su da Zdravković "nije istupio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd".

Prijatelji dali iskaze u policiji

Iz policije su i sinoć saopštili da intenzivno da tragaju za mladićem iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Naveli su i da je nestanak mladića prijavljen 31. decembra u 18 sati i da od tada intenzivno tragaju za njim.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u današnjoj izjavi za medije rekao da "policija sastavlja sliku na osnovu pojedinih detalja do kojih je došla", te da se nada da će nadležni organi uspeti da pronađu Splićanina.

Euronews Srbija

 

"Želim to zbog njega i zbog njegove porodice i jedino što mogu da kažem jeste da naša policija i nadležni organi preduzimaju sve što mogu. Već imaju skicu onoga što je moglo da se dogodi, ali mnogo napora, truda i energije je potrebno da ulože i kako bismo dali sve od sebe da pronađemo tog mladića", istakao je rekavši da i on čeka nove informacije.

Iskaze u policiji dali su i prijatelji nestalog mladića. Kako navode hrvatski mediji jedan od njih je rekao i da u klubu "nije bilo opasnog društva".

Matej Periš je diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista. Visok je 188, ima plavu kosu i plave oči. U trenutku nestanka na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike sa belim đonom.

Otac došao sinoć u Srbiju

Matej Periš je sa prijateljima boravio u klubu Gotik na Savi 30. decembra. Kako su preneli njegovi prijatelji on je oko 2:30h ustao i izašao napolje. Od tada mu se gubi svaki trag, a mobilni telefon je nedostupan.   

Tek kada su krenuli iz kluba, prijatelji su primetili da je u garderobi ostala jakna nestalog mladića, a kada su stigli u smeštaj, koji su iznajmili i videli da ga nema, krenuli su da ga traže. Pretražili su klub, obavestili roditelje, alarmirali policiju.

Euronews

U Beograd je juče popodne stigao i mladićev otac Nenad Periš, koji je odmah otišao u klub Gotik u Beton hali, gde se našao sa prijateljima nestalog mladića koji su sa njim bili u noći kada mu se gubi svaki trag.

"Odmah je prijavljeno policiji, ali zbog procedure je potraga službeno započela nakon što je prošao određen vremenski rok za to. Policija, ovde u Srbiji, stvarno je krenula raditi posao od prvog trenutka", rekao je otac Mateja Periša.

Mladić doputovao u Beograd da proslavi Novu godinu

Mladić je sa prijateljima, koje poznaje još od osnovne škole, došao u Beograd na proslavu Nove godine. Njegov otac je naveo da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo. Voleo je život, bio je skiper na brodovima, imao je devojku u Splitu", navodi Periš.

Euronews Srbija, nestali.gov.hr, Tanjug/Darimir Banda

 

On je rekao da nemerljivu pomoć u ovim teškim trenucima ima od starih prijatelja iz Beograda – bivšeg vaterpoliste Igora Milanovića, ali i Darka Udovičića, koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za njegovim sinom.

Podrška stiže i od nepoznatih ljudi koji mu nude besplatan smeštaj u Beogradu.

Zamolio je građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Mateju, to prijave, makar i anonimno ako imaju strah, iz bilo kog razloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija