Aktuelno

Radulović: Nisam očekivala pokajanje ili priznanje od Aleksića, suđenja će otkloniti sve dileme

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

23:23

Radulović: Nisam očekivala pokajanje ili priznanje od Aleksića, suđenja će otkloniti sve dileme
Radulović: Nisam očekivala pokajanje ili priznanje od Aleksića, suđenja će otkloniti sve dileme - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milena Radulović izjavila je večeras, gostujući u prvoj emisiji "Kulturno" na televiziji Tanjug, da od reditelja i vlasnika škole glume Mike Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica njegove škole, nikada nije očekivala pokajanje ili priznanje, ali da je očekivala sve ružne rečenice koje je izneo u svojoj odbrani na ročištu održanom 2. februara.

Milena Radulović je napomenula da je na dan ročišta imala pred premijeru predstave "Alisa u zemlji strahova" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Igram glavnu ulogu u toj predstavi i koncentrisala sam se na taj važan momenat u mom životu. Da nije bilo tako verovatno bih mislila ceo dan o tome šta se dešava u sudu. Mediji su detaljno preneli šta je Aleksić govorio i to je dobro za ceo proces jer više neće biti interpretacija od strane advokata. Kada mi, devojke dođemo na red da govorimo i to će biti dostupno svima. Ako nekome do sada nije bilo jasno o čemu se radi, suđenja će otkloniti sve dileme šta se zapravo dogodilo kod bilo koga", rekla je Radulović.

Kako kaže, nije imala drugi izbor osim da progovori o svemu što je prošla sa Mikom Aleksićem u njegovoj školi glume.

"Nisam smatrala da tu prijavu treba anonimno da potpišem. Bio je to trenutak u kojem sam želela da stanem iza svojih reči. Drago mi je što se od tog trenutka događa ogromna promena u našem društvu o čemu svedoči pažnja medija. Toj temi je posvećen ozbiljan prostor, ne samo kroz slučaj "Petnica" već i kroz dokumentarac "Ona se budi" koja je moja prijateljica Mia Bjelogrlić uradila'', kaže Radulović.

"Naše društvo pokazalo da je spremno da se menja"

Ona dodaje da se taj dokumentarac bavi različitim temama u kojima se većina žena može pronaći.

''Imamo i predstave u beogradskim pozorištima koje se bave sličnim temama. Tema položaja žena u 2022. godini nije izašla iz fokusa javnosti što moju odluku, čini smislenom", kazala je Radulović i dodala da je društvo generalno jedva dočekalo i bilo spremno da otvori tako bolne teme.

"Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada sa uživanjem posmatram kako se sve odigrava i drago mi je što se pokazalo da je naše društvo spremno da se menja" kazala je Radulović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Miroslav Mika Aleksić reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", 2. februara je prvi put javno izneo odbranu u Višem sudu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje počinjena nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.

Prva je policiji Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija