Aktuelno

Nastavljeno suđenje mladiću za ubistvo druga u januaru 2021, optuženi negirao krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

15:02

Nastavljeno suđenje mladiću za ubistvo druga u januaru 2021, optuženi negirao krivicu
Nastavljeno suđenje mladiću za ubistvo druga u januaru 2021, optuženi negirao krivicu - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje Damiru Ibrahimoviću (20) optuženom za ubistvo druga Ivana Trifunovića (22) nakon proslave srpske Nove godine, 14. januara prošle godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, njihovog zajedničkog prijatelja.

Nemanja Popovića je posvedočio da je bio prisutan na proslavi srpske Nove godine zajedno sa optuženim Ibrahimovićem i Trifunovićem i naveo da Ibrahimovića poznaje iz osnovne škole i da su prijatelji iz detinjstva, a da je Trifunovića upoznao pre pet godina preko drugova.

Takođe je rekao da mu je poznato da je Trifunović imao problem sa alkoholom i kockom. Punomoćnik Ibrahimovića, Dejan Lazarević uložio je žalbu na odluku o produženju pritvora koju će danas Apelacioni sud da razmatra.

Veštaci koji su bili pozvani na današnje suđenje su svoj izostanak opravdali medicinskom dokumentacijom. Ibrahimović od početka suđenja negira krivicu i navodi da je on sreo Trifunovića i njegovog oca i pomogao mu da ga odveze u bolnicu.

Optuženi se tereti da je u noći između 13. i 14. januara nakon proslave Nove godine ubio svog druga Ivana nožem samo nekoliko stotina metara od stana, na Novom Beogradu, u kome je ubijeni živeo sa porodicom.

Sledeće ročiste zakazano je za 22. mart kada će sudsko- medicinski veštaci izneti nalaze i mišljenja. Ibrahimović se nalazi u pritvoru od hapšenja u januaru prošle godine.

Komentari (0)

Srbija