Aktuelno

Sutra novo saslušanje Belivuka i Miljkovića po zamolnici Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

14:32

Sutra novo saslušanje Belivuka i Miljkovića po zamolnici Crne Gore
Sutra novo saslušanje Belivuka i Miljkovića po zamolnici Crne Gore - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sutra bi trebalo da se održi dopuna saslušanja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i N.J. po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori, saznaje Tanjug.

Oni su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako je Tanjugu tada rečeno u njihovoj odbrani, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Podsetimo, Tužilaštvo u Crnoj Gori ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i N.J. i R.Ž. na teret stavlja krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.

Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i N.J. rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.

Tada im nisu predočeni su svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što se očekuje da učine sutra.

Belivuk, Miljković i N.J. optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja. Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića, kao i zbog pranja para.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija