Aktuelno

Direktor Centra za socijalni rad u kućnom pritvoru zbog porodičnog nasilja, opština ga razrešila dužnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

10/02/2022

-

10:15

Direktor Centra za socijalni rad u kućnom pritvoru zbog porodičnog nasilja, opština ga razrešila dužnosti
Direktor Centra za socijalni rad u kućnom pritvoru zbog porodičnog nasilja, opština ga razrešila dužnosti - Copyright Prinskrin/Youtube/SatTelevizija, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad iz Velikog Gradišta D. Ž. zbog tri krivična dela nasilje u porodici. Po donošenju optužnog predloga, sud mu je odredio kućni pritvor. Skupština opštine Veliko Gradište ga je na današnjoj sednici razrešila dužnosti u Centru, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Podsetimo, D.Ž. je 31. januara popodne priveden zbog sumnji da je fizički nasrnuo na svoju suprugu, njenu majku i brata. Njemu je dan ranije, kada je došlo do incidenta, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati po odobrenju iz ovog tužilaštva.

U saopštenju Tužilaštva povodom optužnog predloga navodi se da se njemu stavlja na teret da je 31.01.2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka. Kako se dodaje, on je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim je pretio smrću njoj i svakome ko priđe njegovom detetu. "Da bi joj potom stegao ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci", saopštava Tužilaštvo.

Kako se dodaje, on je "taštu vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice".

"Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože", kažu iz Tužilaštva i dodaju da su u optužnom predlogu predložili sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

"Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu. Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica", rečeno je iz Tužilaštva.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić potvrdio je danas za Euronews Srbija da je tokom današnje sednice  D. Ž. razrešen funkcije v.d. direktora Centra za socijalni rad i da je na to mesto i postavljen novi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija