Aktuelno

Helikopteri Vojske, GSS i radnici Skijališa u zajedničkoj vežbi na Kopaoniku: Spremni za spasavanje u zimskim uslovima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2022

-

16:59

Helikopteri Vojske, GSS i radnici Skijališa u zajedničkoj vežbi na Kopaoniku: Spremni za spasavanje u zimskim uslovima
Helikopteri Vojske, GSS i radnici Skijališa u zajedničkoj vežbi na Kopaoniku: Spremni za spasavanje u zimskim uslovima - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Gorske službe spasavanja i zaposleni u Javnom preduzeću "Skijališta Srbije", izveli su danas prvi put na Kopaoniku zajedničku vežbu u kojoj su prikazali spremnost, sposobnost i znanja za reagovanje u situacijama kada je neophodno zajedničko delovanje u cilju spasavanja ljudi.

"Od ove zimske sezone, prvi put na Kopaoniku, kao i u svim ostalim svetskim ski-centrima, na osnovu sporazuma koji je potpisan između Ministarstva unutrašnjih poslova, Gorske službe spasavanja i Skijališta Srbije, povređeni skijaši se pravovremeno i brzo, zajedničkim delovanjem ove tri službe, prevoze do zdravstvene ustanove gde im se odmah pruža adekvatna pomoć i nega", kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Vulin je naglasio koliko je svako opremanje i ulaganje u policiju značajno i dodao da su pripadnici Helikopterske jedinice spremni i obučeni da izvrše svaki zadatak koji država postavi pred njih, ali i da pomognu građanima u nevolji.

Ministar policije je istakao da je ulaganje u ljude i kadar od presudne važnosti, ali i ulaganje u savremenu opremu i dodao da će do kraja godine Helikopterska jedinica biti bogatija za još tri nove super pume koje je država obezbedila zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici.

"Pozivam sve mladiće i devojke, koji žele da postanu deo našeg letačkog tima, da se prijave na konkurs koji smo raspisali. Da se odškoluju na Vojnoj akademiji, postanu piloti Ministarstva unutrašnjih poslova i ponosno čuvaju i štite naše nebo", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prikazanu vežbu ocenio vrlo dobrom.

Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Gorske službe spasavanja i zaposleni u Javnom preduzeću "Skijališta Srbije", prikazali su zajednički rad i uvežbanost u spasavanju povređenog skijaša, kao i evakuaciji građana iz kabine gondole upotrebom najsavremenije opreme.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija