Politika

Vulin: Pokret socijalista zajedno sa SNS na predstojećim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

10:49

Vulin: Pokret socijalista zajedno sa SNS na predstojećim izborima
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je kasno sinoć u sedištu SNS-a razgovarao sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i da su se dogovorili da nastave saradnju svojih političkih organizacija.

"Pokret socijalista će zajedno sa Srpskom naprednom strankom izaći i na parlamentarne izbore i na izbore za Skupštinu grada Beograda, a što se tiče predsedničkih izbora PS ima čvrst stav da ako Aleksandar Vučić bude kandidat SNS-a za predsednika Republike Srbije mi ćemo ga podržati. Ukoliko bilo ko drugi bude kandidat SNS-a za predsednika Srbije, ostavljamo sebi prostor da razmislimo o podršci i da eventualno izađemo sa svojim kandidatom", izjavio je Vulin za Pink.

"Aleksandar Vučić je jedini garant da će Srbija nastaviti sa politikom vojne neutralnosti, sa politikom zaštite Srba gde god da oni žive, politikom ekonomskog razvoja. Aleksandar Vučić je jedini koji NATO generala, pobegulju Ponoša, može da zaustavi da ne uvede Srbiju u NATO. Zato je naša podrška Vučiću nesporna, svi ostali moraju da je zasluže", poručio je predsednik PS.

Prema njegovim rečima, oni nisu samo koalicioni partneri, već saborci.

"U vreme kada nikoga nije bilo, u vreme kada su svi smatrali da će vladavina postpetooktobarskog ološa biti večna i nesporna, mi smo bili zajedno sa Srpskom naprednom strankom, Aleksandar Vučić i ja smo bili u svim teškim trenucima zajedno i uvek uz srpski narod", rekao je Vulin.

Na opasku voditelja da Vučić izuzetno dobro stoji u kladionicama, Vulin je rekao da je to stav srpskog naroda i politička realnost.

"Jedini razlog zašto Vučić ne bi bio kandidat SNS-a jeste ukoliko su velike sile uspele da slome Srpsku naprednu stranku i ukoliko uspeju da je pomere sa politike koju je Vučić formulisao i koju je vodio svih ovih godina. Nema drugog razloga. Ja često pitam moje drugove u SNS-u šta čekaju, koji je to bolji kandidat, koga drugog mogu da predlože. Nema boljeg predsedničkog kandidata ni boljeg čoveka za predsednika Srbije u čitavom srpskom svetu od Aleksandra Vučića", poručio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija