Aktuelno

Policijska akcija na teritoriji Rume i Sombora, dve osobe uhapšene zbog droge i oružja

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2022

-

16:36

mod.gov.rs • Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije, u koordiniranoj akciji usmerenoj na suzbijanje kriminaliteta, pretresli su 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora i uhapsili M. H. (29) i V. H. (34) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Od uhapšenih je zaplenjen pištolj, municija različitog kalibra, dva noža, novac, a pretresom lokacija, pronađene su i dve vagice za precizno merenje, manja količina praškaste materije nalik na heroin, dva noža, dve vazdušne puške, jedna lovačka puška, oko 100 metaka, kao i blinkeri i baklje.

Osumnjičenima M. H. i V. H. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je današnju akciju policije i naglasio da ona neće biti usamljen slučaj i da će svakom kriminalcu u Srbiji biti jasno stavljeno do znanja da je u našoj zemlji nepoželjan, saopštio je MUP.

Istakao je da je policija garant bezbednosti svakog čoveka u našoj zemlji i da će svaki kriminalac, od najsitnijeg lopova i razbojnika, do onih koji bi da drogom truju našu decu i nasiljem izazivaju strah kod građana, biti na udaru policije, uhapšen i procesuiran.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija