Aktuelno

Kosovska policija kod Peći zaplenila 36 tona mesa kojem je istekao rok trajanja

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

12:25

Kosovska policija kod Peći zaplenila 36 tona mesa kojem je istekao rok trajanja
Kosovska policija kod Peći zaplenila 36 tona mesa kojem je istekao rok trajanja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija zaplenila je 36.180 kilograma mesa kojem je istekao rok trajanja tokom inspekcije u selu Zahać kod Peći.

Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije iz Peći zajedno sa inspektorima Agencije za hranu i veterinu i sanitarnim inspektorom 15. marta u 10.15 časova u Peći obavila je inspekciju preduzeća za koji se sumnjalo da pravi prerađevine od mesa, navodi se u saopštenju policije na Fejsbuku. Prilikom pregleda magacina pronađeno je meso sa isteklim rokom trajanja - govedina, riba i piletina poreklom iz Brazila, Italije i Poljske.

Slučaj je vođen u koordinaciji sa tužiocem, a uhapšeni su A.H, glavni direktor pet poslovnih jedinica i A.A, zamenik upravnika skladišta. Privedeni se sumnjiče da su počinili krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda.

Oni su saslušani u prisustvu branilaca i nakon obavljenog razgovora po nalogu pritvorskog tužioca, osumnjičenom A.H. određen je pritvor od 48 sati, dok je osumnjičeni A.A. pušten na slobodu, preneo je Kosovo onlajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija