Politika

Kosovski konzul u Hamburgu razrešen dužnosti nakon što je javno kritikovao minstarku Gervalu

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

15/03/2022

-

18:23

Kosovski konzul u Hamburgu razrešen dužnosti nakon što je javno kritikovao minstarku Gervalu
Kosovski konzul u Hamburgu razrešen dužnosti nakon što je javno kritikovao minstarku Gervalu - Copyright EPA/VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Gramos Begoli koji je do danas obavljao funkciju generalnog konzula Kosova u Hamburgu, razrešen je dužnosti, nakon što je javno govorio o nenajavljenoj poseti ministarke spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donike Gervale, prenosi Reporteri.

Iako je Begoli na Kosovo trebalo da se vrati 31. marta, Gervala je danas potpisala novi ukaz u kojem je zatraženo da se Begoli odmah vrati na Kosovo.

Nalog za njegov hitan povratak dat je dan nakon što je Begoli, u intervjuu T7, izneo svoju verziju posete Gervali u konzulatu Kosova u Hamburgu u Nemačkoj.

Begoli je rekao da je ministarka 17. februara otišla u konzulat bez ikakve zvanične najave i da su zaposleni u konzulatu u Hamburgu saznali za ovu posetu tek kada je tamo stigla.

"Došla je bez najave na Dan nezavisnosti Kosova. Diplomatska pravila postoje i u svim državama, a posete na visokom nivou moraju biti prijavljene. Prema propisima, Gervala je morala da najavi ovu posetu konzulatu, kako bismo mogli da obavestimo policiju i institucije. Jer u trenutku kada dođe visoka delegacija, nadležni moraju da dođu da obezbede teren i da obezbede objekat da ne dođe do incidenata“, rekao je Begoli.

On je rekao da je poseta ministarke Gervale najavljena putem Vatsapa, što je, kako ističe, bilo sumnjivo, pa je istu adresu prijavio Ministarstvu spoljnih poslova.

"Kao profilna fotografija, to je bila fotografija životinje, nisam ozbiljno shvatio zahtev i nisam verovao da je to profil gospođe Gervala. Poslao sam službeni upit, ali nisam dobio potvrdu. Takođe, zbog epidemije, u konzulatu je bio prisutan određeni broj zaposlenih,a prostor je jako mali", kazao je Begoli.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija