Aktuelno

Svi rudari koji su bili na lečenju u bolnici u Aleksincu na kućnom lečenju, trojica u KC Niš stabilno

Komentari

Autor: S. Tuvić

03/04/2022

-

10:18

Svi rudari koji su bili na lečenju u bolnici u Aleksincu na kućnom lečenju, trojica u KC Niš stabilno
Svi rudari koji su bili na lečenju u bolnici u Aleksincu na kućnom lečenju, trojica u KC Niš stabilno - Copyright MRE

veličina teksta

Aa Aa

Iz bolnice u Aleksincu jutros je otpušteno na kućno lečenje preostalih devet rudara koji su lečeni u toj ustanovi, rekao je za Euronews Srbija direktor bolnice dr Goran Vidić. On je naveo da je kod njih zbrinuto 17 rudara, ali da su osmorica juče otpušteni.

"Nakon što je juče otpišteno osam rudara, danas smo otpustili i prestalih devet na kućno lečenje. Svi su dobrog zdravstvenog stanja. Zakazane su im kontrole. Imaju terapiju koju će uzimati kod kuće", naveo je Vidić.

U KC Niš na lečenju su trojica rudara, a kako nam je rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi svi su u stabilnom stanju.

U rudniku "Soko" kod Sokobanje u petak oko pet sati ujutru došlo do nesreće u kojoj se obrušio deo jame. U nesreći je poginulo osam rudara, a najmanje 20 je povređeno i njima je prva pomoć ukazana najpre u Hitnoj pomoći u Aleksincu. Ostali rudari koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu odmah su izvučeni.

U bolnici u Aleksincu bilo je zbrinuto njih 17, dok su trojica prebačeni u KC Niš.

Preminuli su Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Vršilac dužnosti direktora "Resavice" Saša Spasić rekao je da nije bilo eksplozije u rudniku, već da je najverovatnije došlo do proboja metana i da je njegova koncentracija bila 95 procenata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija