Aktuelno

Direktor KC Niš: Rasim Ljajić stabilno, svestan i komunikativan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2022

-

21:24

Direktor KC Niš: Rasim Ljajić stabilno, svestan i komunikativan
Direktor KC Niš: Rasim Ljajić stabilno, svestan i komunikativan - Copyright Euronews/Printscreen, Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić je stabilnih vitalnih paramatera i nije životno ugrožen, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš profesor dr Zoran Perišić.

Ljajić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autoputu Beograd-Niš kod Ražnja, a u nesreći je poginuo direktor JP Emisione tehnike i Ljajićev blizak saradnik Branko Gogić, potvrđeno je za Euronews Srbija

Prema rečima Perišića, Ljajić je svestan i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja. 

"Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da R.Lj. ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahteva intezivno hiruško lečenje", rekao je Perišić.

 
Kako kaže, dijagnostika će biti ponovljena posle 24 sata. 

"U ovako teškim incidentima, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna. Konzilijum lekara koji je formiran u UKC, doneće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju lečenje ovog pacijenta. Pacijent je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen".

Do nesreće je došlo kada je automobil marke "škoda superb" kojim je upravljao Gogić iz, za sada neutvrđenih razloga, sleteo sa puta i prevrnuo se, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije. Od zadobijenih potvrda, Gogić je poginuo na licu mesta, a Ljajić je primljen u KC Niš svestan.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija